Πολωνικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας

Πολωνικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας

Σύμφωνα με πηγές της Λευκορωσίας, συμμάχου της Ρωσίας, πολωνικό αεροσκάφος, το οποίο δεν διευκρινίζεται αν ήταν πολιτικό ή στρατιωτικό και αν ήταν το δεύτερο τι είδους στρατιωτικό ήταν, παραβίασε τον εναέριο χώρο της και προειδοποιήθηκε με κατάρριψη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Αγνώστου ταυτότητας αεροσκάφος που προήλθε από την Πολωνία παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο της Λευκορωσίας χτες στις 8:45pm.

Λίγο αργότερα το αεροσκάφος επέστρεψε ξανά στην Πολωνία. Αμέσως μετά το περιστατικό, καλέσαμε τον Ακόλουθο Άμυνας της Πολωνίας στο ΥΠΑΜ της Λευκορωσίας για εξηγήσεις.

Του αναφέραμε πως απαιτούμε από την Πολωνία να ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό και να ενημερώσει άμεσα την Λευκορωσία για τα αποτελέσματα της».

Στο μεταξύ το ειδησεογραφικό δίκτυο Euronews, που χρηματοδοτείται από τις Βρυξέλλες, απαγορεύθηκε να μεταδίδει στη Λευκορωσία, έκανε γνωστό το υπουργείο Πληροφοριών της χώρας Λευκορωσίας.

Η άδεια που είχε χορηγηθεί στο τηλεοπτικό δίκτυο με έδρα τη Λιόν της Γαλλίας που μεταδίδει ειδησεογραφικό πρόγραμμα σε 24ωρη βάση δεν ανανεώθηκε, διευκρίνισε το Μινσκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το υπουργείο δικαιολόγησε αυτή του την απόφαση επικαλούμενο το ότι το δίκτυο μεταδίδει διαφημιστικά μηνύματα στην αγγλική γλώσσα, χωρίς να τα μεταγλωττίζει ή να προβάλλει υποτίτλους στα ρωσικά ή στα λευκορωσικά, όπως επιτάσσει η νομοθεσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.