ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Σ.Λαβρόφ σε Ουκρανία: «Αλλαγές στη Συμφωνία του Μινσκ θα οδηγήσουν σε σφαγή στο Ντονμπάς»

Σ.Λαβρόφ σε Ουκρανία: «Αλλαγές στη Συμφωνία του Μινσκ θα οδηγήσουν σε σφαγή στο Ντονμπάς»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, υποστήριξε σε συνέντευξη του πως αλλαγή στην εφαρμογή των μέτρων για την επίλυση κρίσεων στο Ντονμπάς, όπως ορίζονται στις Συμφωνίες του Μινσκ, θα οδηγήσει σε σφαγή στα ανατολικά της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, η Δύση συνεχίζει να προσπαθεί να πείσει τη Ρωσία για την ανάγκη να «χαλαρώσει» τις συμφωνίες του Μινσκ ή να αλλάξει την ακολουθία της εφαρμογής του συνόλου των μέτρων.

«Ο Ζελένσκι [Πρόεδρος της Ουκρανίας] λέει: Δε μου αρέσει [η συμφωνία] θα έπρεπε να είναι αντίστροφη, πρώτα θα πάρουμε τον πλήρη έλεγχο αυτού του εδάφους, συμπεριλαμβανομένων των συνόρων με τη Ρωσία, και μετά θα ασχοληθούμε με τις εκλογές την απονομή χάριτος και το ειδικό καθεστώς αυτών των εδαφών […] Προφανώς, αν το έκαναν αυτό, αν κάποιος τους επέτρεπε να το κάνουν αυτό θα προέκυπτε πραγματικά μια σφαγή εκεί» είπε ο Λαβρόφ.

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει τρόπους βελτίωσης των διμερών σχέσεων με την Ουκρανία, αλλά όχι για τον διακανονισμό των συγκρούσεων στο Ντονμπάς, τον οποίο θα πρέπει να συζητήσει το Κίεβο με τις αυτοανακηρυγμένες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

«Εάν θέλουν να συζητήσουν την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων, είναι ευπρόσδεκτοι, είμαστε πάντα έτοιμοι για μια τέτοια συνομιλία» τόνισε ο Λαβρόφ.

Τόσο ο Ζελένσκι όσο και ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κούλεμπα ζήτησαν διαπραγματεύσεις για το Ντονμπάς, τις οποίες η Μόσχα θεωρεί ως πρόθεση να «αναθεωρήσει τις Συμφωνίες του Μινσκ και να απεικονίσει τη Ρωσία ως μέρος της σύγκρουσης» συνέχισε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Η Ουκρανία δεν πρέπει να βασίζεται στη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ

Αναφερόμενος στην εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών στην υπόθεση ο Λαβρόφ ισχυρίστηκε ότι η Ουκρανία δε θα πρέπει να επενδύει στη στρατιωτική βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Δεν έχει νόημα να βασίζεστε σε στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ. Όλοι ανέκαθεν το γνωρίζουν αυτό. Εάν κάποιος είχε την ψευδαίσθηση ότι θα έρθει μια τέτοια βοήθεια, τότε τέτοιου τύπου κυβερνητικοί “σύμβουλοι” θα ήταν άχρηστοι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της κυβέρνησης [που τους άκουσε]» είπε ο Λαβρόφ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα για την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους της. Αυτές οι κινήσεις σύμφωνα με τη Μόσχα μπορούν να οδηγήσουν μονάχα σε κλιμάκωση της έντασης στη σύγκρουση του Ντονμπάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.