ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αγωνιώδες μήνυμα από τον Αμερικανό Α/ΓΕΕΘΑ: «Εισερχόμαστε σε περίοδο παγκόσμιας αστάθειας – Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει»

Αγωνιώδες μήνυμα από τον Αμερικανό Α/ΓΕΕΘΑ: «Εισερχόμαστε σε περίοδο παγκόσμιας αστάθειας – Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει»

Ο κόσμος ενδέχεται να εισέλθει σε μια περίοδο «πιθανής διεθνούς αστάθειας», με την άνοδο της Κίνας και την έλευση τεχνολογιών στο χώρο της άμυνας που θα μπορούσαν να προκαλέσουν… «αναστάτωση», όπως για παράδειγμα αυτές της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής, προειδοποίησε ο Αμερικανός στρατηγός, Μαρκ Μίλεϊ, λέγοντας πως μπαίνουμε σε “αχαρτογράφητα ύδατα”.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ συνέκρινε τη σημερινή εποχή με περιόδους σημαντικών γεωπολιτικών κρίσεων στην παγκόσμια ιστορία, όπως την πτώση της Ρώμης και την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

«Μπαίνουμε σε μια περίοδο πιθανής διεθνούς αστάθειας», τόνισε, σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Χάουαρντ.

Ο Μίλεϊ είπε ότι η άνοδος της Κίνας αλλάζει το status-quo, έπειτα από δεκαετίες κατά τις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η αδιαφιλονίκητη παγκόσμια «στρατιωτική, πολιτική και οικονομική δύναμη».

Προειδοποίησε ότι η γεωπολιτική αλλαγή συνοδεύεται από τεχνολογικές καινοτομίες, όπως τα πολυηχητικά όπλα (πύραυλοι με πολύ υψηλές ταχύτητες των 8 και 9 mach) και η ρομποτική.

«Και αυτές θα ήταν δυνητικά αποφασιστικής σημασίας στη διεξαγωγή του πολέμου», πρόσθεσε.

Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν είπε ότι η Ουάσινγκτον πρέπει να προετοιμαστεί για μια πιθανή μελλοντική πολεμική σύρραξη που δεν θα μοιάζει σε τίποτα «στους παλιούς πολέμους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/thejointstaff/status/1389925450789556226

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.