ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ισραήλ: Συγκρούσεις στην Ιερουσαλήμ μεταξύ αστυνομικών και Παλαιστινίων (βίντεο)

Ισραήλ: Συγκρούσεις στην Ιερουσαλήμ μεταξύ αστυνομικών και Παλαιστινίων (βίντεο)

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν απόψε σε μια συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ που βρίσκεται στο επίκεντρο έντονης δικαστικής διαμάχης για την τύχη των παλαιστινιακών οικογενειών που απειλούνται με έξωση προς όφελος Ισραηλινών εποίκων.

Τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, την παραμονή της απόφασης του ανώτατου δικαστηρίου για την υπόθεση αυτή, περίπου 20 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την Ερυθρά Ημισέληνο, σε συγκρούσεις με την ισραηλινή αστυνομία που έκανε λόγο για 11 συλλήψεις.

Απόψε, λίγες ώρες αφότου το ανώτατο δικαστήριο όρισε για τη Δευτέρα νέα ακρόαση για την υπόθεση των οικογενειών που απειλούνται με έξωση, ο τενόρος της ισραηλινής ακροδεξιάς Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, βουλευτής του κόμματος “Θρησκευτικός Σιωνισμός” πήγε η συνοικία Σέιχ Τζάρα, στην κάρδιά της σύγκρουσης, για να υποστηρίξει μια οικογένεια εποίκων επαναλαμβάνοντας στα εβραϊκά “αυτό το σπίτι είναι δικό μας”.

Παλαιστίνιοι πέταξαν καρέκλες και αντικείμενα σε μια τέντα που είχαν τοποθετήσει μπροστά από ένα σπίτι έποικοι και αντάλλαξαν ύβρεις με τον βουλευτή Μπεν Γκβιρ. Στον απόηχο, η ισραηλινή αστυνομία ανέφερε ότι συνέλαβε επτά άτομα και είπε ότι η κατάσταση είναι “υπό έλεγχο”.

https://twitter.com/QassemsQassem/status/1390427061970477056

“Αυτή η γη είναι παλαιστινιακή γη και εμείς, οι κάτοικοι της γειτονιάς, δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι αυτή η γη είναι δική τους, αυτή η γη είναι δική μας, αυτή η γη είναι δική μας”, επανέλαβε ο Ναμπίλ αλ-Κουρντ, 77 ετών, και μέλος μιας από τις οικογένειες που κινδυνεύουν με έξωση.

Οι εντάσεις αφορούν το θέμα της ιδιοκτησίας γης πάνω στην οποία είναι χτισμένα αρκετά σπίτια όπου ζουν τέσσερις παλαιστινιακές οικογένειες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτιμώντας ότι η κατάσταση είναι “πολύ ανησυχητική”, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή Τορ Βένεσλαντ κάλεσε το Ισραήλ να τερματίσει τις εκδιώξεις στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και να επιδείξει αυτοσυγκράτηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.