ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

La Tribune: Η Αίγυπτος θα αγοράσει κατασκοπευτικό δορυφόρο από την Γαλλία

La Tribune: Η Αίγυπτος θα αγοράσει κατασκοπευτικό δορυφόρο από την Γαλλία

Όπως αναφέρει η γαλλική «La Tribune» η Αίγυπτος εκτός από τα 30 Rafale θα αγοράσει και κατασκοπευτικό δορυφόρο από την Γαλλία, αλλά και δύο αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού A-330 MRTT.

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα το πρόσφατο συμβόλαιο, ύψους € 4 δισεκατομμυρίων, για την απόκτηση των 30 Rafale, «κρύβει» και την προμήθεια του δορυφόρου και των A-330 MRTT.

H «La Tribune» λέει ότι το 2016 η Αίγυπτος ήθελε να αποκτήσει δύο δορυφόρους, αλλά τελικά απέκτησε έναν, λόγω κόστους.

Επίσης αναφέρει ότι το κόστος απόκτησης του δορυφόρου και των αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού θα ανέλθει στα € 1,4 δισεκατομμύρια και δεν αποκλείεται να περιληφθεί στο συμβόλαιο των Rafale, προκείμενου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Σύμφωνα με την «La Tribune», η οποία επικαλείται πηγές της από τη γαλλική κυβέρνηση, η Γαλλία ζήτησε από τις τράπεζες BNP Paribas, Crédit Agricole, Société Générale και CIC να χρηματοδοτήσουν τη συμφωνία των Rafale όχι με € 4 δισεκατομμύρια, αλλά με € 5,4 δισεκατομμύρια και αυτό διότι η συμφωνία περιλαμβάνει το δορυφόρο και τα A-330 MRTT.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.