ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μεγάλες διαδηλώσεις στο Ιράκ κατά του Ισραήλ και υπέρ των Παλαιστινίων

Μεγάλες διαδηλώσεις στο Ιράκ κατά του Ισραήλ και υπέρ των Παλαιστινίων

Χιλιάδες Ιρακινοί, ανάμεσά τους πολλοί οπαδοί του σιίτη ηγέτη Μοκτάντα Σαντρ, διαδήλωσαν σήμερα στη Βαγδάτη και σε άλλες ιρακινές πόλεις υπέρ των Παλαιστινίων, εν μέσω ισραηλινών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας.

Συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχρίρ, στο κέντρο της Βαγδάτης, κάτω από ένα τεράστιο παλαιστινιακό λάβαρο, όπου διαδηλωτές κρατούσαν παλαιστινιακές και ιρακινές σημαίες, καθώς και φωτογραφίες του Μοκτάντα Σαντρ.

«Η Ιερουσαλήμ είναι δική μας, θάνατος στο Ισραήλ», «Ο κόσμος είναι κατά της Παλαιστίνης, αλλά ο Θεός την υποστηρίζει», ήταν τα συνθήματα στα πανό.

«Είμαστε με τους Παλαιστινίους στα καλά και τα άσχημα», δήλωσε ο Μοκτάντα Σαντρ σε ομιλία που ανέγνωσε ο σεΐχης Ιμπραήμ αλ Τζαμπάρι, εκπρόσωπός του στη Βαγδάτη.

Ενώπιον των διαδηλωτών που φώναζαν «Ζήτω ο Μοκτάντα Σαντρ», ο εκπρόσωπος δήλωσε: «Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ σουνιτών και σιιτών στην αντιπαράθεση εναντίον του σιωνισμού. Παλαιστίνιοι, το Ιράκ είναι μαζί σας».

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε αρκετές σιιτικές περιοχές του νότου, συγκεκριμένα στη Βασόρα, τη Νασιρίγια και τη Ντιβανίγια.

Πέρα από την υπεράσπιση του παλαιστινιακού ζητήματος, εκτιμούν οι ειδικοί, αυτή η διαδήλωση ήταν και μια επίδειξη δύναμης από τους υποστηρικτές του Σαντρ ενόψει των πρόωρων γενικών εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τις 10 Οκτωβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Μουστάφα Καζίμι καταδίκασε επίσης πριν από δύο ημέρες «τη δειλή ισραηλινή επίθεση εναντίον άοπλων Παλαιστινίων στην Ιερουσαλήμ και τη Γάζα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.