ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!

Επίθεση με μαχαίρι στην Ιερουσαλήμ: Δύο Ισραηλινοί τραυματίστηκαν– Νεκρός ο Παλαιστίνιος δράστης

Επίθεση με μαχαίρι στην Ιερουσαλήμ: Δύο Ισραηλινοί τραυματίστηκαν– Νεκρός ο Παλαιστίνιος δράστης

Ένας Παλαιστίνιος εξαπέλυσε επίθεση με μαχαίρι κατά δύο Ισραηλινών, ο οποίος στη συνέχεια δέχθηκε πυροβολισμούς και σκοτώθηκε, κοντά σε μια περιοχή της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με την υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ, Magen David Adom, δύο άνδρες ηλικίας περίπου 20 ετών τραυματίστηκαν κατά την επίθεση, ένας σοβαρά και ένας ελαφρά. Και οι δύο μεταφέρθηκαν σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Ο Ισραηλινός στρατός σε δήλωσή του σημειώνει ότι ο «στρατιώτης έλαβε ιατρική περίθαλψη στο σημείο και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη».

Η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης Zaka, η οποία έστειλε επίσης ένα πλήρωμα στο σημείο, επιβεβαίωσε πως ο φερόμενος ως επιτιθέμενος σκοτώθηκε. Η αστυνομία είχε δηλώσει νωρίτερα πως είχε «εξουδετερωθεί».

Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στη συνοικία Σεΐχ Τζάρα, όπου πιθανές εξώσεις παλαιστινιακών οικογενειών προκάλεσαν μαζικές διαδηλώσεις και συνέβαλαν ώστε να ξεσπάσουν εχθροπραξίες ανάμεσα στο Ισραήλ και μαχητές της Γάζας επί 11 ημέρες.

Ο στρατός δήλωσε πως ένας από τους τραυματίες είναι στρατιώτης. Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται, φορώντας στολή της αεροπορικής δύναμης του Ισραήλ, με ένα μαχαίρι σφηνωμένο στην πλάτη καθώς γονατίζει στο έδαφος και δέχεται τη φροντίδα των γιατρών.

Αυξημένη ένταση, παρά την κατάπαυση πυρός

Η ένταση έχει αυξηθεί στη Σεΐχ Τζάρα και στο Τέμενος Αλ-Άκσα στη Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, όπου οι ισραηλινές αστυνομικές επιδρομές τις τελευταίες εβδομάδες συνέβαλαν ώστε η ισλαμική Χαμάς, που ασκεί την εξουσία στη Γάζα, να εκτοξεύσει ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ.

Μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Χαμάς με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου τηρείται σήμερα για τέταρτη μέρα. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν αναμένεται να επισκεφθεί αυτή την εβδομάδα την περιοχή για συνομιλίες με τους ηγέτες του Ισραήλ, των Παλαιστινίων, της Αιγύπτου και της Ιορδανίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.