ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Απελευθέρωση των Αρμένιων στρατιωτών που κρατούνται από το Αζερμπαϊτζάν

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Απελευθέρωση των Αρμένιων στρατιωτών που κρατούνται από το Αζερμπαϊτζάν

Την έντονη ανησυχία τους εξέφρασαν απόψε οι Ηνωμένες Πολιτείες για την επιδείνωση της κατάστασης στα σύνορα της Αρμενίας με το Αζερμπαϊτζάν, ζητώντας την απελευθέρωση των Αρμένιων στρατιωτών που συνελήφθησαν νωρίτερα από τις δυνάμεις του Μπακού.

«Καλούμε τις δύο πλευρές να επιλύσουν κατεπειγόντως και ειρηνικά την κατάσταση. Συνεχίζουμε επίσης να καλούμε το Αζερμπαϊτζάν να απελευθερώσει όλους τους αιχμαλώτους πολέμου και τους άλλους κρατουμένους και υπενθυμίζουμε στο Αζερμπαϊτζάν ότι έχει υποχρέωση να μεταχειρίζεται ανθρωπιστικά όλους τους κρατούμενους, με βάση το ισχύον, διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Νεντ Πράις, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η Ουάσινγκτον πρόσθεσε ότι θεωρεί «προκλητική και ανωφελή» κάθε κίνηση στην μη καθορισμένη μεθοριακή ζώνη που χωρίζει τις δύο χώρες.

Οι ΗΠΑ έχουν καταδικάσει την προσφυγή στη βία για τον καθορισμό της διαχωριστικής γραμμής και κάλεσαν όλες τις δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή να επιστρέψουν στις θέσεις όπου ήταν στις 11 Μαΐου, δηλαδή πριν να ξεσπάσει η νέα κρίση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.