Νέος αυστρο-τουρκικός «πόλεμος»: Η Βιέννη ξεκινά καταγραφή των τζαμιών – Ρόλο «προστάτη» ψάχνει η Άγκυρα

Νέος αυστρο-τουρκικός «πόλεμος»: Η Βιέννη ξεκινά καταγραφή των τζαμιών – Ρόλο «προστάτη» ψάχνει η Άγκυρα

Όπως όλα δείχνουν, φαίνεται πως έρχεται ένας νέος αυστρο-τουρκικός «πόλεμος», καθώς η Βιέννη αποφάσισε να χαρτογραφήσει την κατάσταση που επικρατεί σε 600 Τζαμιά στη χώρα, φοβούμενη εξελίξεις τύπου Γαλλίας.

Παράλληλα, η Άγκυρα έσπευσε να παρουσιαστεί και πάλι ως προστάτης των απανταχού μουσουλμάνων.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κατήγγειλε «χάρτη του Ισλάμ» όπως τον ονομάζει, ο οποίος δημιουργήθηκε από την αυστριακή κυβέρνηση, και δείχνει την ακριβή θέση τζαμιών και ισλαμικών οργανώσεων σε ολόκληρη την Αυστρία, ως «απαράδεκτο».

Η Άγκυρα προέτρεψε τη Βιέννη να μην «καταρτίσει μητρώο μουσουλμάνων», αλλά να υιοθετήσει μια «υπεύθυνη πολιτική», η οποία κατά την δική της άποψη θα ήταν να επιτραπεί το πατρονάρισμα των μουσουλμάνων της χώρας από την Τουρκία.

“Η Τουρκία “σημάδεψε” τον “χάρτη του Ισλάμ” που εξέδωσε η αυστριακή κυβέρνηση, και ο οποίος δείχνει την τοποθεσία τζαμιών και οργανώσεων σε όλη την Αυστρία, τον οποίο μουσουλμανικές ομάδες ανέφεραν ότι θα στιγματίσουν τους μουσουλμάνους στη χώρα αυτή”, αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.

“Η παρουσίαση από την υπουργό Ενσωμάτωσης Susanne Raab ενός χάρτη με όλες τις μουσουλμανικές ενώσεις στην Αυστρία… είναι απαράδεκτη”, ανέφερε σε ανακοίνωση του το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών.

Ο ιστότοπος της αυστριακής κυβέρνησης διαθέτει τον χάρτη του Ισλάμ, που απαριθμεί τα ονόματα και τις τοποθεσίες περισσότερων από 600 τζαμιών, ενώσεων και αξιωματούχων και πιθανών συνδέσμων τους, ο οποίος καταρτίστηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Βιέννης και το Κέντρο Πολιτικής Τεκμηρίωσης Ισλάμ.

Ωστόσο, η πρωτοβουλία έχει προκαλέσει ανησυχία σε πολλούς Μουσουλμάνους της Αυστρίας και στον εταίρο του κυβερνητικού συνασπισμού του κόμματος OeVP, ενώ και οι Πράσινοι, αποστασιοποιήθηκαν από αυτόν.

https://twitter.com/The_NewArab/status/1398282631045918723

Η Raab επέμεινε ότι ο χάρτης δεν προορίζεται για να “θέσει τους Μουσουλμάνους σε υπόνοιες”, αλλά στόχος του ήταν “να πολεμήσει τις πολιτικές ιδεολογίες και όχι τη θρησκεία”.

Η Αυστρία ζητά μαζική εγγραφή μουσουλμάνων ιμάμηδων μετά το γνωστό περιστατικό στην Βιέννη.

Το μουσουλμανικό αντιπροσωπευτικό συμβούλιο της Αυστρίας, IGGOe, ανακοίνωσε ότι ο χάρτης “καταδεικνύει την πρόδηλη πρόθεση της αυστριακής κυβέρνησης να στιγματίσει όλους τους μουσουλμάνους ως δυνητικό κίνδυνο” και παραπονέθηκε ότι “ο ρατσισμός ενάντια στους μουσουλμάνους αυξάνεται”.

Η άνοδος του ακραίου ισλαμισμού στην Ευρώπη, και τα περιστατικά βίας από Τζιχαντιστές στην ΕΕ, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως και η τουρκική επιρροή σε καθετί μουσουλμανικό στην γηραιά ήπειρο.

Σύμφωνα με ειδικούς, η ΕΕ δεν έχει δώσει αρκετή προσοχή στο πρόβλημα λόγω του Covid, αλλά το πρόβλημα μεγαλώνει καθημερινά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Millî Görüs για παράδειγμα, μια τουρκική ένωση, χτίζει το «μεγαλύτερο τζαμί στην Ευρώπη» στο Στρασβούργο, επεκτείνεται ταχύτατα σε Γαλλία και Ευρώπη, αποκτώντας όλο και περισσότερα τζαμιά, ισλαμικά σχολεία και κέντρα σε μεγάλες πόλεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.