Λευκός καπνός ΕΕ – Βρετανίας: Τα «βρήκαν» για την αλιεία το 2021 – Τι κερδίζουν οι Βρετανοί αλιείς

Λευκός καπνός ΕΕ – Βρετανίας: Τα «βρήκαν» για την αλιεία το 2021 – Τι κερδίζουν οι Βρετανοί αλιείς

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι κατέληξε σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα ποσοστά στον κλάδο της αλιείας για το 2021, με τη συμφωνία να αποφέρει συνολικά αλιεύματα αξίας 333 εκατ. λίρες στερλίνες (472 εκατ. δολ.) στον βρετανικό κλάδο αλιείας.

“Ο στόλος του Ην. Βασιλείου θα έχει δικαίωμα σε 26.000 τόνους επιπλέον εκείνων που του αντιστοιχούσαν το 2020. Η αύξηση αποτιμάται περίπου σε 27 εκατ, λίρες”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το βρετανικό υπουργείο Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Η Βρετανία επιτρέπει την αλιεία εντός της ΑΟΖ της για μια συγκεκριμένη περίοδο ορισμένων ετών για τους αλιείς από χώρες – μέλη της ΕΕ, ως μέρος της συμφωνίας για την ομαλή διάρρηξη των δεσμών της με το μπλοκ των 27 χωρών, στο οποίο ανήκε για 47 ολόκληρα χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ποσοστό των αλιευμάτων που θα μπορούν να ψαρεύουν εντός της βρετανικής ΑΟΖ οι αλιείς από την ΕΕ θα μειώνεται σταδιακά μέχρι και το 2026.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.