Στη σύλληψη ενός Ρώσου άνδρα, ο οποίος είναι ύποπτος για κατασκοπία για λογαριασμό της Μόσχας, προχώρησαν οι γερμανικές αρχές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Sputnik, Γερμανοί εισαγγελείς έχουν θέσει υπό κράτηση έναν Ρώσο υπήκοο με την υποψία της κατασκοπείας, όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Ο ύποπτος εργαζόταν σε τμήμα φυσικών επιστημών ενός γερμανικού πανεπιστημίου. Σύμφωνα με τις γερμανικές Αρχές, το διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου 2020 και Ιουνίου 2021, πραγματοποίησε τουλάχιστον τρεις συναντήσεις με έναν εκπρόσωπο των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών και του έδωσε πληροφορίες που είχε συγκεντρώσει στην εργασία του, με αντάλλαγμα χρήματα.

«Την περασμένη Παρασκευή (18 Ιουνίου), η ομοσπονδιακή δίωξη ενέκρινε την κράτηση του Ρώσου πολίτη Ίλνουρ N. βάσει εντολής δικαστή. Έρευνες πραγματοποιήθηκαν στον χώρο εργασίας και τον τόπο κατοικίας του. Είναι ύποπτος ότι εργάστηκε για μια ρωσική ειδική υπηρεσία», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Γερμανίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!