Sea Breeze 2021: Τεράστια αρμάδα συγκεντρώνει το ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα – «Βράζει» η Μόσχα

Sea Breeze 2021: Τεράστια αρμάδα συγκεντρώνει το ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα – «Βράζει» η Μόσχα

«Βράζει» η Μόσχα με τη νέα άσκηση που θα πραγματοποιήσει το ΝΑΤΟ, η οποία ξεκινά τη Δεύτερα 28 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 10 Ιουλίου.

Μετά το σοβαρότατο συμβάν με το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Defender όπου ρωσικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το πλοίο πραγματοποιώντας αφέσεις βομβών σε κάποια απόσταση από αυτό, τώρα το ΝΑΤΟ κινητοποιεί μια τεράστια αεροναυτική δύναμη η οποία θα ασκηθεί στην διακεκαυμένη ζώνη της Μούρης Θάλασσας.

https://twitter.com/RALee85/status/1408010559304445956

Στην άσκηση θα συμμετάσχει και το ΠΝ (πιθανότατα με μια ΤΠΚ Super Vita) όπως είχε κάνει και πέρυσι.

Το πρόβλημα είναι ότι η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα την Βρετανία (αρα και τις υπόλοιπες χώρες του ΝΑΤΟ), ότι εάν παραβιάσουν ξανά δεσμευμένες περιοχές για ασκήσεις που έχει «κλειδώσει» το ρωσικό Ναυτικό, τότε θα υπάρξει απάντηση με πυρά.

https://twitter.com/ASBMilitary/status/1408139102915076101

Ο ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας βρίσκεται ήδη σε πλήρη ετοιμότητα ενώ οι αεροπορικές δυνάμεις ενισχύθηκαν με την αποστολή τριών αεροσκαφών ναυτικής επιτήρησης Tu-142 στο αεροδρόμιο ab Yeysk το οποίο βρίσκεται κοντά στην «θερμή» περιοχή.

https://twitter.com/Some_Sun/status/1407789626803228672

Ταυτόχρονα όπως αναφέρεται ρωσικά υποβρύχια κλάσης Kilo επιθεωρούνται πριν αποπλεύσουν πο τη βάση τους.

Το συμβάν με το HMS Defender έχει προκαλέσει αλυσίδα εξελίξεων ανεβάζοντας την ένταση στο κατακόρυφο με την Ρωσία να διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχθεί άλλη φορά παραβίαση των υδάτων της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.