Γερμανία: Ισλαμιστικό πιθανόν το κίνητρο του δράστη της επίθεσης στο Βίρτσμπουργκ με τα τρία θύματα (βίντεο)

Γερμανία: Ισλαμιστικό πιθανόν το κίνητρο του δράστη της επίθεσης στο Βίρτσμπουργκ με τα τρία θύματα (βίντεο)

Ισλαμιστικό ενδέχεται να ήταν το κίνητρο του δράστη της επίθεσης της Παρασκευής στο Βίρτσμπουργκ, στην οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, ενώ τραυματίστηκαν σοβαρά άλλοι πέντε, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν.

«Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που συνηγορούν υπέρ της υπόθεσης ότι επρόκειτο για ενέργεια ισλαμιστικής τρομοκρατίας, αλλά όλα τα στοιχεία πρέπει ασφαλώς να διερευνηθούν ενδελεχώς», δήλωσε ο κ. Χέρμαν μιλώντας στην τηλεοπτική υπηρεσία της εφημερίδας Bild, κάνοντας πάντως λόγο για «εντονότατη υποψία» προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο 24χρονος Σομαλός Αμπντιραχμάν Γ. , ο οποίος έφθασε στην Γερμανία το 2015 ζητώντας άσυλο – και έχει κατ’ επανάληψη νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική
–, επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον περαστικών στο κέντρο της βαυαρικής πόλης· σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ». Η αίτηση ασύλου του έχει απορριφθεί, ωστόσο προς το παρόν δεν μπορεί να απελαθεί, καθώς τελεί υπό καθεστώς «επικουρικής προστασίας».

Σύμφωνα με την αστυνομία, όλα τα θύματα της επίθεσης ήταν γυναίκες.

Ο βαυαρός υπουργός Εσωτερικών επέμεινε ότι «δεν μπορεί για την ώρα κανείς να πει με βεβαιότητα εάν επρόκειτο για ισλαμιστική τρομοκρατική ενέργεια, για ψυχιατρική διαταραχή ή για τρομερό συνδυασμό των δύο.»

Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης για τα θύματα στον τόπο της επίθεσης, με τη συμμετοχή πολιτικών της Βαυαρίας, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός Μάρκους Ζέντερ, εκπροσώπων της εκκλησίας, της εβραϊκής και μουσουλμανικής κοινότητας της περιοχής.

https://twitter.com/EV3RSINC3/status/1409207254038032388

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.