ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Α.Μ.Μπρέιβικ: Θα μηνύσει την κυβέρνηση για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – Έχει δολοφονήσει 77 ανθρώπους

Ισχυρίζεται ότι η απομόνωσή του από το 2012 όταν και οδηγήθηκε στη φυλακή, ισοδυναμεί με απάνθρωπη μεταχείριση

Α.Μ.Μπρέιβικ: Θα μηνύσει την κυβέρνηση για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – Έχει δολοφονήσει 77 ανθρώπους

Ο Νορβηγός, Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, που σκότωσε 77 ανθρώπους σε επίθεση με βόμβα και όπλα το 2011, θα προσπαθήσει για δεύτερη φορά να μηνύσει το νορβηγικό κράτος.

Ο Μπρέιβικ, που έχει χαρακτηριστεί ως ο χειρότερος δολοφόνος της Νορβηγίας σε καιρό ειρήνης, ισχυρίζεται ότι η απομόνωσή του από το 2012 όταν και οδηγήθηκε στη φυλακή ισοδυναμεί με απάνθρωπη μεταχείριση σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Μπρέιβικ κρατείται σε ένα διώροφο συγκρότημα με κουζίνα, τραπεζαρία και αίθουσα τηλεόρασης με Xbox, πολλές πολυθρόνες και ασπρόμαυρες εικόνες του Πύργου του Άιφελ στον τοίχο.

Διαθέτει επίσης γυμναστήριο με βάρη, διάδρομο και κωπηλατική μηχανή, ενώ τρεις παπαγάλοι πετούν γύρω από το συγκρότημα. Το δικαστικό σύστημα της Νορβηγίας είναι υπέρ της αναμόρφωσης των φυλακισμένων και κατά της τιμωρίας.

Ο δικηγόρος του, Οystein Storrvik, υποστηρίζει ότι είναι αδύνατο για τον Μπρέιβικ, ο οποίος τώρα ονομάζεται Fjotolf Hansen, να έχει ουσιαστικές σχέσεις με οποιονδήποτε από τον έξω κόσμο, και το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται στον πελάτη του να στέλνει επιστολές αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του.

Στις 22 Ιουλίου 2011, ο Μπρέιβικ σκότωσε οκτώ άτομα σε βομβιστική επίθεση στο Όσλο προτού κατευθυνθεί σε κάμπινγκ της νεολαίας του κεντροαριστερού κόμματος στο νησί Utøya και ντυμένος ως αστυνομικός πυροβόλησε 69 άτομα, κυρίως εφήβους.

Το επόμενο έτος, ο Μπρέιβικ καταδικάστηκε στη μέγιστη ποινή των 21 ετών με μια ρήτρα – που σπάνια χρησιμοποιείται στο δικαστικό σύστημα της Νορβηγίας – ότι θα μπορούσε να κρατηθεί επ’ αόριστον εάν εξακολουθεί να θεωρείται κίνδυνος για την κοινωνία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τότε, δεν έχει δείξει ότι έχει μετανιώσει για τις επιθέσεις του, τις οποίες περιέγραφε ως σταυροφορία εναντίον της πολυπολιτισμικότητας στη Νορβηγία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.