ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Α.Μπλίνκεν για Ναγκόρνο Καραμπάχ: «Οι ΗΠΑ ανησυχούν για την τύχη των Αρμενίων»

«Οι ΗΠΑ ζητούν από το Αζερμπαϊτζάν να προστατεύσει τους αμάχους»

Α.Μπλίνκεν για Ναγκόρνο Καραμπάχ: «Οι ΗΠΑ ανησυχούν για την τύχη των Αρμενίων»

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν, μετά την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν στην Αρμενία, εξέφρασε χθες (23/9) τη «βαθιά ανησυχία» της Ουάσιγκτον σχετικά με την τύχη των Αρμενίων κατοίκων του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Αρμένιο πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν, ο Μπλίνκεν «εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία των ΗΠΑ για τον αρμενικό πληθυσμό του Ναγκόρνο Καραμπάχ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Μίλερ.

«Υπογράμμισε το γεγονός ότι οι ΗΠΑ ζητούν από το Αζερμπαϊτζάν να προστατεύσει τους αμάχους και να σεβαστεί τις υποχρεώσεις του σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες των κατοίκων του Ναγκόρνο Καραμπάχ και να διασφαλίσει ότι οι δυνάμεις του σέβονται το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο», πρόσθεσε ο Μίλερ.

Ο Άντονι Μπλίνκεν πραγματοποίησε τρεις συνόδους ειρηνευτικών συνομιλιών ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν με στόχο την άμβλυνση των εντάσεων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, θύλακα που διεθνώς αναγνωρίζεται ως τμήμα της αζερικής επικράτειας, αλλά κατοικείται κυρίως από Αρμένιους.

Η περιοχή αποτέλεσε στο παρελθόν το πεδίο δύο πολέμων ανάμεσα στις δύο πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, το Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία: ο ένας από το 1988 ως το 1994 (30.000 νεκροί) και ο άλλος το φθινόπωρο του 2020 (6.500 νεκροί).

Την Τρίτη, επίθεση αστραπή του Μπακού ανάγκασε τους Αρμένιους αυτονομιστές να παραδοθούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Αρμενία κατηγόρησε το Αζερμπαϊτζάν ότι σχεδιάζει εθνοκάθαρση, αλλά το Μπακού διαβεβαίωσε χθες, Σάββατο, ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ότι θα προστατεύσει τους κατοίκους του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.