ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Α.Βούτσιτς: Καλεί το ΝΑΤΟ να προστατεύσει τους Σέρβους στο Κοσσυφοπέδιο

Η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο επιδεινώθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου

Α.Βούτσιτς: Καλεί το ΝΑΤΟ να προστατεύσει τους Σέρβους στο Κοσσυφοπέδιο

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ζήτησε από τον Stuart Munsch, επικεφαλής της Διοίκησης των Συμμαχικών Δυνάμεων στη Νάπολη, να παράσχει προστασία του ΝΑΤΟ στον σερβικό πληθυσμό του Κοσσυφοπεδίου-Μετόχια.

Η κατάσταση εκεί επιδεινώθηκε ξαφνικά στις 6 Δεκεμβρίου, όταν οι ειδικές δυνάμεις της Πρίστινα, συνοδευόμενες από περιπολίες της Αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κοσσυφοπέδιο (EULEX), άρχισαν να παίρνουν τον έλεγχο της έδρας της εκλογικής επιτροπής στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο-Μετόχια, αναφέρει το TASS . «Είχα μια καλή κουβέντα με τον ναύαρχο Munsch.

Ζητήσαμε από το ΝΑΤΟ να υπερασπιστεί τον λαό μας σε αυτές τις περιοχές και τους ευχαριστήσαμε για την κατανόηση της πολιτικής ουδετερότητας της Σερβίας», έγραψε ο Σέρβος πρόεδρος στο Instagram την Τρίτη, μετά τη συνάντηση με τον ναύαρχο.

Η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο επιδεινώθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου και ο σερβικός πληθυσμός άρχισε να διώχνει τους Κοσοβάρους, οι οποίοι διέφυγαν πέρα ​​από τον ποταμό Ίμπαρ.

Στις 8 Δεκεμβρίου, περίπου 350 αστυνομικοί του Κοσσυφοπεδίου εισήλθαν στο βόρειο τμήμα της επαρχίας, μια περιοχή κατοικημένη από Σέρβους, με τεθωρακισμένα οχήματα και απέκλεισαν το βόρειο τμήμα της Μιτρόβιτσα.

Στις 10 Δεκεμβρίου, η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου συνέλαβε έναν πρώην Σέρβο αστυνομικό για “ψευδείς” κατηγορίες. Σε απάντηση, ο σερβικός πληθυσμός βγήκε στους δρόμους και έστησε οδοφράγματα στους δρόμους αρκετών οικισμών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις 15 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς είπε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει αίτημα στην αποστολή του ΝΑΤΟ για να επιτρέψει στον σερβικό στρατό και την αστυνομία να επιστρέψουν στο Κοσσυφοπέδιο-Μετόχια, σύμφωνα με την απόφαση 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.