Αλήθεια, για το μακελειό στα Βορίζια πόσους συλλάβανε;

Αδιανόητο: Φόβοι για έως και 20.000 νεκρούς στις διαδηλώσεις στο Ιράν! – Τι αναφέρει το CBS

Το ιρανικό καθεστώς θα κάνει τα πάντα για να διατηρηθεί στην εξουσία

Αδιανόητο: Φόβοι για έως και 20.000 νεκρούς στις διαδηλώσεις στο Ιράν! – Τι αναφέρει το CBS

Πληροφορίες που διαρρέουν από το εσωτερικό του Ιράν κάνουν λόγο για εξαιρετικά υψηλό αριθμό θυμάτων από την καταστολή των μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που συνεχίζονται για περισσότερες από δύο εβδομάδες σε τουλάχιστον 190 πόλεις του Ιράν

.Δύο πηγές, συμπεριλαμβανομένης μίας εντός της χώρας, δήλωσαν στο CBS News ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται τουλάχιστον στους 12.000, ενώ εκτιμήσεις από ομάδες ακτιβιστών που συλλέγουν στοιχεία από νεκροτομεία και νοσοκομεία σε όλη τη χώρα ανεβάζουν τον αριθμό σε έως και 20.000.

Νέα βίντεο που κυκλοφορούν δείχνουν σειρές σορών σε νεκροτομεία, εν μέσω συνεχιζόμενων συγκρούσεων και μαζικής καταστολής από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Οι διαδηλώσεις, που ξεκίνησαν από οικονομική κρίση και εκτινάξεις τιμών, έχουν εξελιχθεί σε ανοιχτή πρόκληση κατά του καθεστώτος, με χιλιάδες συλλήψεις και διακοπή επικοινωνιών σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ έχει ακυρώσει συναντήσεις με Ιρανούς αξιωματούχους και έχει προειδοποιήσει για πιθανή αμερικανική παρέμβαση, ενώ επίσημες εκτιμήσεις από το Ιράν μιλούν για περίπου 2.000 νεκρούς (συμπεριλαμβανομένων δυνάμεων ασφαλείας).

Οι Ιρανοί λένε ότι οι νεκροί ήταν… «πράκτορες του Ισραήλ» 

Οι αριθμοί παραμένουν δύσκολο να επαληθευτούν πλήρως λόγω του blackout στις επικοινωνίες. Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά τεταμένη, με τον κόσμο να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.