
Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε στο Γουόλθαμστοου του Λονδίνου, όταν ένας 32χρονος που έκλεψε μεγάλες ποσότητες τυριού από σούπερ μάρκετ κρύφτηκε κάτω από λεωφορείο και τα πετούσε σε αστυνομικούς!
Ο δράστης γέμισε την τσάντα του με συσκευασίες τσένταρ και αποχώρησε ήρεμα από το κατάστημα, την ίδια στιγμή που το προσωπικό τον παρακολουθούσε ανήμπορο να αντιδράσει.
Στη συνέχεια, ο άνδρας εθεάθη να κρατά ένα σπασμένο μπουκάλι κρασί βγαίνοντας από το κατάστημα. Περπάτησε στη μέση του δρόμου και, σε μια εντελώς αλλόκοτη κίνηση, κύλησε και κρύφτηκε κάτω από ένα σταθμευμένο λεωφορείο.
Υπάλληλος του καταστήματος κατάφερε να κάνει σήμα σε αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή, οι οποίοι πλησίασαν αμέσως το λεωφορείο.
Το οπτικό υλικό που κατέγραψαν περαστικοί δείχνει δύο απ’ αυτούς να προσπαθούν να συνομιλήσουν μαζί του, ενώ ήταν ξαπλωμένος ανάσκελα κάτω από το όχημα.
Αντί να παραδοθεί, άρχισε να πετάει τις κλεμμένες συσκευασίες τσένταρ προς το μέρος τους, ενώ παράλληλα επιτέθηκε και κακοποίησε έναν από τους ένστολους κατά τη διάρκεια της προσπάθειας σύλληψής του.
Για την ακινητοποίησή του χρειάστηκε η συνδρομή των πολιτών. Άνδρας ντυμένος στα μαύρα βοήθησε τους αστυνομικούς να τον τραβήξουν έξω από το κάτω μέρος του λεωφορείου και να τον καθηλώσουν στο έδαφος.
Ένας δεύτερος περαστικός βοήθησε να κρατηθεί υπό έλεγχο ο δράστης, καθώς στο σημείο έφταναν ακόμη δύο περιπολικά της αστυνομίας για να ολοκληρώσουν τη σύλληψη.
Οι κατηγορίες που του ασκήθηκαν μετά τη σύλληψη
Ο 32χρονος, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή Ίλφορντ του Λονδίνου, οδηγήθηκε στο τμήμα και του ασκήθηκε ποινική δίωξη για κλοπή από κατάστημα καθώς και για επίθεση σε εργαζόμενο υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.
Εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας επιβεβαίωσε το συμβάν δηλώνοντας:
«Ο Νέιθαν Ουίλιαμς, 32 ετών, από το Ίλφορντ, κατηγορείται για κλοπή από κατάστημα και επίθεση σε εργαζόμενο έκτακτης ανάγκης. Θα εμφανιστεί ενώπιον του Πταισματοδικείου του Τάμεση τη Δευτέρα, 25 Μαΐου.
Αυτό ακολουθεί ένα περιστατικό την Παρασκευή, 22 Μαΐου, όταν αστυνομικοί σε περιπολία στο Γουόλθαμ Φόρεστ σταματήθηκαν από υπάλληλο καταστήματος στην Blackhorse Lane, ο οποίος ανέφερε ότι ένας άνδρας είχε κλέψει αντικείμενα».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.