ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Αλγερία: 35 εφημερίδες κυκλοφόρησαν με τον ίδιο τίτλο υπέρ της Γάζας

Οι αραβόφωνες και γαλλόφωνες εφημερίδες δημοσίευσαν τον ίδιο τίτλο, σημειώνοντας μια πρωτιά στην ιστορία της Αλγερίας

Αλγερία: 35 εφημερίδες κυκλοφόρησαν με τον ίδιο τίτλο υπέρ της Γάζας

Οι εφημερίδες της Αλγερίας κυκλοφόρησαν με ένα κοινό τίτλο σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τα θύματα της ισραηλινής επίθεσης στα παλαιστινιακά εδάφη, ιδίως στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας.

Οι εθνικές εφημερίδες σε όλη τη χώρα επέλεξαν τον τίτλο «Γάζα…» με μια φωτογραφία από τη Γάζα για να επιστήσουν την προσοχή στην προκατάληψη των δυτικών μέσων ενημέρωσης και την άγνοιά τους για τη φρίκη των ισραηλινών επιθέσεων συμπληρώνοντας ότι «Τα μέσα ενημέρωσης σκοτώνουν την αλήθεια».

Οι 35 μεγαλύτερες αραβόφωνες και γαλλόφωνες εφημερίδες της χώρας δημοσίευσαν τον ίδιο τίτλο, σημειώνοντας μια πρωτιά στην ιστορία της Αλγερίας.

«Εμείς, τα μέλη των αλγερινών μέσων ενημέρωσης, καταδικάζουμε τη βάρβαρη επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος κατά του ανυπεράσπιστου λαού στη Γάζα», αναφέρεται σε κοινή γραπτή δήλωση που εξέδωσαν οι αρχισυντάκτες των 35 εν λόγω εφημερίδων.

Η δήλωση επέστησε την προσοχή στις φιλοϊσραηλινές εκπομπές των δυτικών μέσων ενημέρωσης και ανέφερε «Ομοίως, καταδικάζουμε τις φιλοϊσραηλινές δημοσιεύσεις των δυτικών μέσων ενημέρωσης, που στερούνται επαγγελματικών και ηθικών αρχών».

Ο Αμπντουρεζάκ Μπουλκάμ, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της εφημερίδας Shuruk, δήλωσε ότι η πρωτοβουλία αυτή συμπίπτει με την Εθνική Ημέρα Δημοσιογραφίας, η οποία γιορτάζεται στις 22 Οκτωβρίου κάθε έτους, και δήλωσε ότι οι εφημερίδες στοχεύουν να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό με αυτό το πρωτοσέλιδο.

Ο Μπουλκάμ είπε επίσης ότι τα δυτικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ανοιχτά φιλοϊσραηλινή κάλυψη σε αυτόν τον πόλεμο, τονίζοντας ότι τα εν λόγω μέσα ενημέρωσης παραβιάζουν έτσι όλες τις επαγγελματικές και ηθικές αρχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως πρόσθεσε τα δυτικά μέσα ενημέρωσης έχουν μετατραπεί σε εργαλείο προπαγάνδας του Ισραήλ, προσθέτοντας ότι απέναντι σε αυτή την «ανευθυνότητα», ο αλγερινός Τύπος αποφάσισε να βγει με έναν ενιαίο τίτλο που αντιπροσωπεύει την ανθρωπιστική και επαγγελματική τους πλευρά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.