ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Αλιευτικό υπό σημαία Ιράν που υπέστη πειρατεία κοντά στη Σομαλία αναχαιτίστηκε από το Ναυτικό της Ινδίας

Βρίσκεται «σε εξέλιξη επιχείρηση του ινδικού Ναυτικού για να σωθεί το καταληφθέν πλοίο και το πλήρωμά του», ανέφερε εκπρόσωπος του Ναυτικού

Αλιευτικό υπό σημαία Ιράν που υπέστη πειρατεία κοντά στη Σομαλία αναχαιτίστηκε από το Ναυτικό της Ινδίας

Ιρανικό αλιευτικό που φέρεται να καταλήφθηκε από Σομαλούς πειρατές αναχαίτισαν στη θάλασσα του Ομάν σκάφη του ινδικού Ναυτικού.

Δυο σκάφη του αναχαίτισαν το FV Al Kamar 786, υπό σημαία της Ισλαμικής Δημοκρατίας, περίπου 165 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το υεμενίτικο νησί Σοκότρα, όχι μακριά από το ανατολικό άκρο της Σομαλίας.

Βρίσκεται «σε εξέλιξη επιχείρηση του ινδικού Ναυτικού για να σωθεί το καταληφθέν πλοίο και το πλήρωμά του», ανέφερε εκπρόσωπος του Ναυτικού μέσω X.

Κατά την ίδια πηγή, πάνω το σκάφος βρίσκονται εννιά οπλισμένοι πειρατές. Δεν διευκρινίστηκε πόσα είναι τα μέλη του πληρώματος.

Το Ναυτικό της Ινδίας επιχειρεί στα ανοικτά της Σομαλίας από το 2008. Ενέτεινε από την περασμένη χρονιά τις επιχειρήσεις του εναντίον της πειρατείας, λόγω της αναζωπύρωσης των επιθέσεων, ειδικά στη θάλασσα του Ομάν, καθώς και από τους αντάρτες Χούθι, που υποστηρίζονται από το Ιράν, στην Ερυθρά Θάλασσα, εναντίον πλοίων που κατ’ αυτούς συνδέονται με το Ισραήλ.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το ινδικό Ναυτικό απελευθέρωσε τα 19 μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου MV Ruen, υπό σημαία Μάλτας, που είχαν καταλάβει τον Δεκέμβριο Σομαλοί πειρατές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Σάββατο, οδήγησε στη Μουμπάι 35 Σομαλούς, που κατηγορούνται πως είναι πειρατές, για να δικαστούν σε ινδικό δικαστήριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.