ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αναστέλλει τη δραστηριότητά της στη Γάζα η ισπανική Open Arms μετά τον θάνατο επτά εργαζομένων της WCK

Η ισπανική οργάνωση χαρακτήρισε τον βομβαρδισμό ως «αδιανόητη» ενέργεια

Αναστέλλει τη δραστηριότητά της στη Γάζα η ισπανική Open Arms μετά τον θάνατο επτά εργαζομένων της WCK

Η ισπανική μη κυβερνητική οργάνωση Open Arms ανακοίνωσε χθες Πέμπτη πως αναστέλλει τη δραστηριότητά της στη Λωρίδα της Γάζας, μετά τους θανάτους επτά εργαζομένων της WCK σε ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό τη Δευτέρα.

«Απαιτούμε απαντήσεις και απόδοση ευθυνών για αυτή την απαράδεκτη επίθεση», τόνισε ο διευθυντής της Open Arms, ο Όσκαρ Καμπς, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου της ΜΚΟ.

Οι εργαζόμενοι της αμερικανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης WCK πήγαιναν να ξεφορτώσουν ανθρωπιστική βοήθεια από δεύτερο πλοίο που αναχώρησε από την Κύπρο όταν η οχηματοπομπή τους δέχθηκε την επίθεση τη Δευτέρα στη Λωρίδα της Γάζας.

Ενώ το δεύτερο πλοίο της Open Arms επέστρεψε προχθές Τετάρτη στο κυπριακό λιμάνι της Λάρνακας, «η αποστολή στον ανθρωπιστικό διάδρομο προς τη Λωρίδα της Γάζας μαζί με τη World Central Kitchen αναστέλλεται», μετά την επίθεση που υπέστη η αυτοκινητοπομπή, εξήγησε η ισπανική οργάνωση, χαρακτηρίζοντας τον βομβαρδισμό της «αδιανόητη» ενέργεια.

Η Open Arms και η WCK συνεργάστηκαν για να δημιουργηθεί θαλάσσιος ανθρωπιστικός διάδρομος μέσω του οποίου παραδόθηκαν 200 τόνοι τροφίμων από την Κύπρο στις ακτές της Λωρίδας της Γάζας στο πρώτο ταξίδι, στα μέσα Μαρτίου.

Μετά τον βομβαρδισμό της οχηματοπομπής της, η WCK, που διένειμε καθημερινά γεύματα στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε πως αναστέλλει τη δραστηριότητά της εκεί.

Οι ισραηλινές στρατιωτικές και πολιτικές αρχές έκαναν λόγο για «λάθος» που «δεν έπρεπε να γίνει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις προειδοποίησαν ξανά χθες Πέμπτη πως είναι σχεδόν αδύνατο να εργαστούν στη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και στο παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς οδεύει να κλείσει έξι μήνες και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του παλαιστινιακού θυλάκου (2,4 εκατ.) αντιμετωπίζει κίνδυνο να λιμοκτονήσει, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.