ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Εποχές «σκληρού» Ψυχρού Πόλέμου – Ανταλλαγή κρατουμένων ΗΠΑ και Ρωσίας σε τουρκικό αεροδρόμιο

Αποτέλεσμα μιας μακράς διαδικασίας διαπραγματεύσεων

Εποχές «σκληρού» Ψυχρού Πόλέμου – Ανταλλαγή κρατουμένων ΗΠΑ και Ρωσίας σε τουρκικό αεροδρόμιο

Εποχές «σκληρού» Ψυχρού Πόλέμου με ανταλλαγές κρατουμένων όπως στην «Γέφυρα των κατασκόπων» έχουν αναβιώσει πλέον στην παγκόσμια γεωπολιτική σκηνή, με τους ίδιους πρωταγωνιστές.

Τότε ήταν οι Σοβιετικοί και οι Αμερικανοί, τώρα είναι πάλι οι Ρώσοι (πρώην Σοβιετικοί) και οι Αμερικανοί, να ανταλάσσουν αιχμαλώτους.

Φυσικά ο καθένας έχει το δικό του αφήγημα με βάση το οποίο ο δικός του αιχμάλωτος υπέστη κακομεταχείριση από την άλλη πλευρά.

Σε αυτό που πρέπει να σταθούμε είναι ότι η ανταλλαγή έγινε στην Κωνσταντινούπολη, δηλαδή η Τουρκία έχει πάρει τον ρόλο της τότε Αυστρίας και αυτό από μόνο του αποτελεί σημαντική αναβάθμιση για την Άγκυρα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καλωσόρισε σήμερα την απελευθέρωση του Αμερικανού Τρέβορ Ριντ που κρατείτο στην Ρωσία από το 2019 όταν είχε συλληφθεί.

«Ο Τρέβορ, ένας Αμερικανός πρώην πεζοναύτης, που ήταν φυλακισμένος στην Ρωσία είναι ελεύθερος», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

«Οι διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους που μας επέτρεψαν να φέρουμε τον Τρέβορ πίσω στο σπίτι απαιτούσαν δύσκολες αποφάσεις, τις οποίες δεν πήρα ελαφρά τη καρδία» συμπλήρωσε ο Μπάιντεν.

Από την πλευρά τους, οι γονείς του Ριντ, σε ανακοίνωσή τους είπαν: «Σήμερα, οι προσευχές μας εισακούστηκαν και ο Τρέβορ επιστρέφει με ασφάλεια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα πει τη δική του ιστορία όταν είναι έτοιμος, προτού ζητήσει την προστασία της ιδιωτικής του ζωής για να αντιμετωπίσει τα πολλά προβλήματα υγείας που προκλήθηκαν από τις άθλιες συνθήκες στις οποίες διέμεινε στο ρωσικό γκουλάγκ».

Νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει ότι η Μόσχα αντάλλαξε τον Αμερικανό πρώην πεζοναύτη Τρέβορ Ριντ, που κρατούνταν στις ρωσικές φυλακές, με τον Ρώσο πιλότο Κονσταντίν Γιαροσένκο, ο οποίος εξέτιε ποινή 20ετούς κάθειρξης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ανταλλαγή των κρατουμένων έγινε σήμερα και υπήρξε αποτέλεσμα μιας μακράς διαδικασίας διαπραγματεύσεων, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.