Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Από Κούβα και Λάος στο… Νότιο Σουδάν: Συνεχίζονται οι απελάσεις από τις ΗΠΑ

Μετά από συμφωνία Ουάσιγκτον με την αφρικανική χώρα

Από Κούβα και Λάος στο… Νότιο Σουδάν: Συνεχίζονται οι απελάσεις από τις ΗΠΑ

Μια ομάδα οκτώ παράνομων μεταναστών που απελάθηκαν από τις ΗΠΑ έφτασαν στο Νότιο Σουδάν μετά από εβδομάδες κράτησης σε στρατιωτική βάση στο Τζιμπουτί, δήλωσε στο AFP αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, γράφουν τα αραβικά μέσα ενημέρωσης.

Μόνο ένας από τους απελαθέντες είναι πολίτης του Νότιου Σουδάν. Οι υπόλοιποι είναι από τη Βιρμανία, την Κούβα, το Βιετνάμ, το Λάος και το Μεξικό.

Η απέλαση αποτελεί μέρος των προσπαθειών της κυβέρνησης Τραμπ να στείλει παράνομους μετανάστες σε τρίτες χώρες όταν οι χώρες καταγωγής τους αρνούνται να τους δεχτούν.

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ χαρακτήρισε τους μετανάστες ως «βάρβαρους και βίαιους παράνομους» με καταδίκες για φόνο, σεξουαλική επίθεση και ληστεία.

Η ομάδα απελάθηκε τον Μάιο, αλλά κρατούνταν στο Τζιμπουτί μετά από απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου που απαγόρευε την απέλασή τους σε τρίτες χώρες.

Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε την απόφαση την περασμένη εβδομάδα. Ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι η ομάδα έφτασε στην Τζούμπα το Σάββατο το πρωί, συνοδευόμενη από Αμερικανούς πεζοναύτες, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.