ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Αρμενία: Αποσύρονται ρωσικές δυνάμεις και συνοριοφύλακες από διάφορες περιοχές

Η Αρμενία έχει επίσης ζητήσει οι Ρώσοι συνοριοφύλακες να αποχωρήσουν από το αεροδρόμιο στο Γερεβάν

Αρμενία: Αποσύρονται ρωσικές δυνάμεις και συνοριοφύλακες από διάφορες περιοχές

Οι ρωσικές δυνάμεις και συνοριοφύλακες από διάφορες περιοχές στην Αρμενία θα αποσυρθούν, καθώς ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συμφώνησε στο αίτημα του Γερεβάν, όπως φέρεται να δήλωσε σήμερα Πέμπτη (9/5) ο εκπρόσωπος του Πούτιν σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια της αποχώρησης σχεδόν 2.000 Ρώσων, μελών ειρηνευτικής δύναμης από την περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ και γύρω από αυτήν. Η αποχώρησή τους έδωσε τέλος σε μια πολυετή ανάπτυξη, που προσέφερε στη Μόσχα στρατιωτικό πάτημα στη στρατηγική περιοχή του Νότιου Καυκάσου.

Η Αρμενία έχει επίσης ζητήσει οι Ρώσοι συνοριοφύλακες να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους στο βασικό αεροδρόμιο της χώρας στο Γερεβάν από την 1η Αυγούστου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ φέρεται να δήλωσε σήμερα ότι ο Πούτιν και ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν κατέληξαν σε συμφωνία για κύμα νέων ρωσικών αποχωρήσεων σε συνάντηση χθες στη Μόσχα.

«Το φθινόπωρο του 2020, ύστερα από αίτημα της αρμένικης πλευράς, στρατιώτες και συνοριοφύλακές μας είχαν αναπτυχθεί σε κάποιες περιοχές της Αρμενίας. Ο Πασινιάν δήλωσε ότι σήμερα, λόγω νέων συνθηκών, δεν υπάρχει πλέον τέτοια ανάγκη άρα ο πρόεδρος Πούτιν συναίνεσε και συμφωνήθηκε η αποχώρηση των στρατιωτών και των συνοριοφυλάκων μας», δήλωσε ο Πεσκόφ στο Interfax.

Η ειδησεογραφική υπηρεσία Sputnik Armenia μετέδωσε ότι υψηλόβαθμος Αρμένιος πολιτικός του κυβερνώντος κόμματος δήλωσε ότι ο Πούτιν και ο Πασινιάν συμφώνησαν πως οι ρωσικές δυνάμεις και οι συνοριοφύλακες θα αποχωρήσουν από πέντε περιοχές της Αρμενίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ρώσοι συνοριοφύλακες θα παραμείνουν, ωστόσο, στα σύνορα της Αρμενίας με την Τουρκία και το Ιράν –ύστερα από αίτημα του Γερεβάν– όπως δήλωσε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το Interfax.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.