ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Αρμενία: Αψιμαχίες και πυρά στα σύνορα – Συνεχίζονται οι κινήσεις στρατευμάτων από τους Αζέρους

Οι Αζέροι έβαλλαν εναντίον θέσεων των Αρμενίων για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα

Αρμενία: Αψιμαχίες και πυρά στα σύνορα – Συνεχίζονται οι κινήσεις στρατευμάτων από τους Αζέρους

Το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας επιβεβαίωσε ότι για δεύτερη συνεχή ημέρα, οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν άνοιξαν πυρ εναντίον της Αρμενίας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας από τις 5 προς τις 6 Απριλίου, οι αζερικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε αρμενικές θέσεις σε διάφορες περιοχές, μεταξύ των οποίων τα χωριά Σοτκ, Βερίν Σόρτζα, Κουτ, Αράβους, Τσινάρι και Μοβσές στις επαρχίες Γκεχαρκούνικ, Ταβούς και Σιούνικ.

Σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο, οι ενέργειες αυτές του Αζερμπαϊτζάν φαίνεται πως είχαν σκοπό την πρόκληση αντίδρασης για προπαγανδιστικούς λόγους.

Παρ’ όλα αυτά, οι αρμενικές δυνάμεις διατήρησαν αυτοσυγκράτηση, επιφέροντας ηρεμία κατά μήκος των συνόρων.

Το υπουργείο Άμυνας κατήγγειλε επίσης τις αζερικές προσπάθειες παραπληροφόρησης.

Ειδικότερα, πυροβολισμοί καταγράφηκαν από τις 22:25 έως τις 22:50 προς το χωριό Σοτκ στο Γκεχαρκούνικ, στις 23:15 προς το χωριό Βερίν Σόρτζα στο Γκεχαρκούνικ, στις 00:15 προς το χωριό Κουτ στο Γκεχαρκούνικ, από τις 23:15 έως τις 23:20 προς το Αράβους στο Σιούνικ, από τις 23:05 έως τις 23:20 προς το χωριό Τσινάρι στο Ταβούς και από τις 00:15 έως τις 01:20 προς τις αρμενικές θέσεις κοντά στο χωριό Μοβσές στο Ταβούς.

Αρμενικές μονάδες παρατήρησαν επίσης ενεργή κίνηση οχημάτων του αζερικού Στρατού μεταξύ 21:00 και 23:00 προς την κατεύθυνση του Ισχανασάρ στο Σιούνικ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας δήλωσε ότι επικρατεί ηρεμία στα σύνορα μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.