ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

«Αθηνά»: Ταινία του Ρομέν Γαβρά προέβλεψε τον «εμφύλιο» της Γαλλίας «μετά τον θάνατο νεαρού άνδρα από αστυνομικά πυρά»!

Ακόμα και ο δικηγόρος της οικογένειας του Ναέλ έπαιξε ως ηθοποιός τον ίδιο ρόλο στην ταινία του Γαβρά!

«Αθηνά»: Ταινία του Ρομέν Γαβρά προέβλεψε τον «εμφύλιο» της Γαλλίας «μετά τον θάνατο νεαρού άνδρα από αστυνομικά πυρά»!

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως μία ταινία του Ρομέν Γαβρά, γιου του Κώστα Γαβρά, που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2022 στο Netflix, και ονομάζεται «Αθηνά» δείχνει πώς μια πόλη πυρπολείται μετά τον θάνατο ενός νεαρού άνδρα που αποδίδεται στην αστυνομία!

Μια σύμπτωση προκάλεσε επίσης νέα ερωτήματα: Ένας από τους δικηγόρους της οικογένειας του Nαέλ, ο Maître Yassine Bouzrou, είναι ένας από τους ηθοποιούς της ταινίας «Αθηνά»!

Παίζει τον δικό του ρόλο, όντας ο δικηγόρος της οικογένειας του νεαρού που σκοτώθηκε στην ταινία!

Στο Twitter πολλοί χρήστες του Διαδικτύου βλέπουν εκπληκτικές ομοιότητες με τις σημερινές ταραχές.

Έχουν περάσει επτά ημέρες από τότε που η χώρα συγκλονίζεται από αστική βία μετά τον θάνατο του Nahel, 17 ετών, που σκοτώθηκε στη Ναντέρ από έναν αστυνομικό αφού αρνήθηκε να συμμορφωθεί.

Έκτοτε έχουν σημειωθεί τρομακτικής έκτασης ταραχές σε πολλές πόλεις της χώρας.

Πολλοί χρήστες του Διαδικτύου έσπευσαν να ανατρέξουν σε μια ταινία, την «Αθηνά» και να εκφράσουν την έκπληξή τους, με τις ομοιότητες ανάμεσα σε αυτό που περνά η χώρα και το έργο του Ρομέν Γαβρά.

Κάποιοι λάνσαραν και ένα hastag «#athena».

Η «Αθηνά» κυκλοφόρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην πλατφόρμα του Netflix.

Στην ταινία, η εξέγερση υψώνεται σε μια πόλη με μειονότητες, η οποία απαιτεί δικαιοσύνη μετά τον θάνατο ενός νεαρού άνδρα που αποδίδεται στην αστυνομία. Εκτός οθόνης, η Γαλλία βρίσκεται σε έναν εμφύλιο πόλεμο.

Στην ταινία, οι ταραχοποιοί αντιμετωπίζουν την αστυνομία με συγκεκριμένα πυροτεχνήματα, βόμβες μολότοφ, όπλα… Επιτίθενται επίσης σε αστυνομικό τμήμα, κλέβουν αστυνομικά φορτηγά, εγκαθιστούν οδοφράγματα στην πόλη και πυρπολούν πολλά σημεία.

Εικόνες που είναι παρόμοιες σύμφωνα με πολλούς χρήστες του Διαδικτύου στο Twitter με αυτό που βιώνει η Γαλλία από την Τρίτη, μετά τον θάνατο του νεαρού Nahel.

«Η πρώτη ταινία στην ιστορία που έγινε πραγματικότητα» λένε πολλοί, «Είμαστε στο Athena 2, δεν χρειάζεται να αγοράσουμε Netflix», «Η Nanter αυτή η νύχτα θα είναι σαν την ταινία Athena», «Η Athena ήταν απλώς μια προφητεία», «Στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι ξεκάθαρα το σενάριο της ταινίας» λένε άλλοι.

Ορισμένοι χρήστες του Διαδικτύου προχώρησαν ακόμη περισσότερο και δημοσίευσαν βίντεο από τις ταραχές και πρόσθεσαν μουσική από την ταινία “Αθηνά”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.