ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αχλάμ Αλμπασίρ: Ποια είναι η 23χρονη που κατηγορείται για την αιματοχυσία στην Κωνσταντινούπολη

Υποστηρίζουν ότι ήδη έχει ομολογήσει

Αχλάμ Αλμπασίρ: Ποια είναι η 23χρονη που κατηγορείται για την αιματοχυσία στην Κωνσταντινούπολη

H γυναίκα που σκόρπισε τον θάνατο και τον τρόμο σ΄ έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Κωνσταντινούπολης είναι 23 ετών από τη Συρία. 

Οι τουρκικές Αρχές έδωσαν  στη δημοσιότητα το όνομά της – Αχλάμ Αλμπασίρ – υποστηρίζοντας ότι έχει ήδη ομολογήσει την ενοχή της και τη σχέση της με το PKK.   Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί 46 άτομα για την επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο 6 ανθρώπων και τον τραυματισμό 81 , εκ των οποίων οι δύο χαροπαλεύουν.

Hχογραφημένη συνομιλία μελών του PKK επικαλείται ο Σοϊλού

Η 23χρονη κατάφερε να διασχίσει την πόλη Αφρίν στη Βόρεια Συρία και να παρεισφρήσει στο τουρκικό έδαφος, γράφει το πρακτορείο «Anadolu». Για την κυβέρνηση της Άγκυρας, η εντολή για την τρομοκρατική επίθεση ήρθε από το Κομπάνι στη Βόρεια Συρία όπου το PKK και το παρακλάδι του YPG έχει το συριακό αρχηγείο του». Ωστόσο, το ίδιο το PKK διαψεύδει κάθε εμπλοκή του, ενώ μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την  επίθεση.

Όπως φαίνεται και από τα βίντεο που έχουν δώσει στη δημοσιότητα οι τουρκικές αρχές, η γυναίκα που αιματοκύλησε την… «Ερμού» της Κωσταντιντούπολης, φορούσε ένα μωβ φούτερ με κουκούλα που έγραφε με μεγάλα γράμματα «New York».

Τη στιγμή της σύλληψής της, η 23χρονη έδειχνε φοβισμένη με τους Τούρκους αστυνομικούς να της περνούν χειροπέδες και να την οδηγούν στο τμήμα για ανάκριση.

Αφότου ενεργοποίησε τον εκρηκτικό μηχανισμό, η 23χρονη πήρε ταξί στην περιοχή «Esenyurt» της Κωνσταντινούπολης, που βρίσκεται κοντά στην πλατεία Ταξίμ, υποστηρίζει ο Σινέμ Κοσέογλου του «Αλ Τζαζίρα», ανταποκριτής στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Κωνσταντινούπολης, οι αρχές έκαναν έλεγχο σε 1.200 κάμερες ασφαλείας και πραγματοποίησαν επιδρομές σε 21 διαφορετικές τοποθεσίες με τις οποίες διαπιστώθηκε ότι η 23χρονη είχε σχέσεις.

«Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σοιλού είπε ότι η αστυνομία είχε ηχογραφημένη συνομιλία μεταξύ μελών του PKK με κάποιους να υποστηρίζουν ότι έπρεπε να την σκοτώσουν προτού την συλλάβει η Αστυνομία», όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του «Αλ Τζαζίρα».

Η Τουρκία δεν δέχεται τα συλλυπητήρια των ΗΠΑ, εμπλέκει την Ελλάδα

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού απέρριψε σήμερα συλλυπητήριο μήνυμα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ υποστήριξε ότι οι βομβιστές σκόπευαν να διαφύγουν στην Ελλάδα, επιχειρώντας να εμπλέξει την χώρα μας σε μία υπόθεση τρομοκρατίας για προφανείς προεκλογικούς λόγους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν δεχόμαστε το συλλυπητήριο μήνυμα της αμερικανικής πρεσβείας», υποστήριξε παράλληλα  ο Τούρκος υπουργός, παρότι χθες η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν Πιερ εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν έντονα την πράξη βίας που σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.