ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αυστρία: Αποχώρησαν οι βουλευτές του FPO κατά την διάρκεια ομιλίας του Β.Ζελένσκι

Διαμαρτυρόμενοι για τις πρακτικές του Ουκρανού προέδρου

Αυστρία: Αποχώρησαν οι βουλευτές του FPO κατά την διάρκεια ομιλίας του Β.Ζελένσκι

Αποχώρησαν από την αίθουσα της κάτω βουλής του αυριανού κοινοβουλίου οι βουλευτές του Κόμματος της Ελευθερίας (FPÖ) στη διάρκεια μιας ακόμη ομιλίας του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι διαμαρτυρόμενοι ότι η διαδικασία παραβιάζει την ουδετερότητα της Αυστρίας.

Ο Ζελένσκι απευθύνθηκε στο Σώμα μέσω τηλεδιάσκεψης ευχαριστώντας την Αυστρία για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και για την βοήθεια που προσφέρει σε επιχειρήσεις όπως η αποναρκοθέτηση.

Η Αυστρία λέει ότι η ουδετερότητά της την εμποδίζει να έχει στρατιωτική ανάμειξη στη σύγκρουση και παρότι στηρίζει πολιτικά την Ουκρανία δεν μπορεί να στείλει όπλα στη χώρα για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία στον πόλεμο που της έχει κηρύξει η τελευταία. Ωστόσο, το FPÖ είχε προειδοποιήσει από μέρες ότι θα πραγματοποιούσε κάποιας μορφής διαμαρτυρία κατά της ομιλίας του Ζελένσκι αλλά και κατά του ίδιου του Ζελένσκι.

Οι βουλευτές του κόμματος παρακολούθησαν την έναρξη της ομιλίας και στη συνέχεια αποχώρησαν. «Είναι θλιβερό ότι το FPÖ είναι το μοναδικό κόμμα στη βουλή που παίρνει στα σοβαρά την μόνιμη ουδετερότητά μας και ως εκ τούτου ορθώνει το ανάστημά του για την ειρήνη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο αρχηγός του κόμματος Χέρμπερτ Κικλ.

Οι βουλευτές εκείνοι που αποχώρησαν από την αίθουσα της βουλής άφησαν στα έδρανά τους πλακάτ που έφεραν το λογότυπο του κόμματος και το σύνθημα «χώρο στην ουδετερότητα» ή «χώρο στην ειρήνη».

Από τα πέντε κόμματα που βρίσκονται στη βουλή, το FPO διαθέτει τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό εδρών στην κάτω βουλή.

Προς το παρόν διαθέτει ένα προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις έναντι των αντιπολιτευόμενων σοσιαλδημοκρατών και των συντηρητικών του καγκελαρίου Καρλ Νεχάμερ, που κυβερνούν σε συμμαχία με τους αριστερούς Πράσινους. Η παρούσα βουλή έχει διάρκεια μέχρι το φθινόπωρο του επόμενου έτους.

https://twitter.com/HaMuFa2020/status/1641350586959290370?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1641350586959290370%7Ctwgr%5E630f4b27be4406994ebec89852e62465c237d34e%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fworld%2Farticle%2F1355439%2Faustria-akrodexioi-vouleutes-apohorisan-apo-tin-vouli-stin-omilia-tou-zelenski%2F

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.