ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτό είναι το λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι όταν ένας διαρρήκτης επιχειρεί να μπει στο σπίτι μας (βίντεο)

Το ένστικτο των περισσότερων ανθρώπων τους λέει να προσπαθούν να παραμείνουν ήσυχοι, είναι όμως αυτό σωστό;

Αυτό είναι το λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι όταν ένας διαρρήκτης επιχειρεί να μπει στο σπίτι μας (βίντεο)

Τον γύρο το διαδικτύου κάνει ένα βίντεο από το TikTok με μια δημοσιογράφο εγκληματολογίας να δίνει τις συμβουλές της σχετικά με το πώς να παραμείνετε ασφαλείς εάν ένας διαρρήκτης προσπαθήσει να μπει στο σπίτι σας ενώ είστε μέσα.

Η Λόρι Φουλμπράιτ, η οποία κάνει ρεπορτάζ για το News on 6 Tulsa συμβουλεύει τους ακόλουθούς της πως την επόμενη φορά που κάποιος θα προσπαθήσει να μπει στο σπίτι σας, «μην κάνετε ησυχία, κάντε θόρυβο».

Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι όταν ακούνε κάποιον διαρρήκτη έξω από το σπίτι τους
Εξηγώντας περαιτέρω, είπε ότι θα πρέπει να κάνετε σαν να υπάρχουν πολλά άτομα στο σπίτι σας.

@lorifullbright #crimebeat #safetytip #tvnews #crime #tulsaoklahoma ♬ original sound – Lori Fullbright


Σύμφωνα με την δημοσιογράφο, το ένστικτο των περισσότερων ανθρώπων τους λέει να προσπαθούν να παραμείνουν ήσυχοι με την ελπίδα ότι ένας διαρρήκτης θα φύγει, κάτι που όμως είναι λάθος, διότι έτσι οι κλέφτες θα νομίζουν ότι το ακίνητο είναι άδειο, άρα κατάλληλο για να μπουν σε αυτό.

Η βετεράνος δημοσιογράφος, με 31 χρόνια εμπειρίας – εξήγησε ότι η συντριπτική πλειονότητα των διαρρηκτών θέλει να χτυπήσει ένα σπίτι που είναι άδειο.

Το βίντεό της στο TikTok με λεζάντα «Γιατί δεν πρέπει να είστε ήσυχοι και να προσποιηθείτε ότι δεν είστε σπίτι όταν κάποιος ετοιμάζεται να χτυπήσει», έχει ήδη φτάσει πάνω από 1,5 εκατομμύριο προβολές. «Την επόμενη φορά που κάποιος θα χτυπήσει, μην κάνετε ησυχία» συμβουλεύει η δημοσιογράφος στο βίντεό της στο TikTok που δημοσιεύτηκε στις 30 Μαρτίου.

Πότε χτυπάνε συνήθως οι διαρρήκτες

«Κάντε θόρυβο. Μιλήστε του πίσω από την πόρτα. Μπορώ να σας βοηθήσω; ρωτήστε τον ή πείτε ‘δεν ενδιαφέρομαι’. Έτσι θα ξέρουν ότι κάποιος είναι μέσα».

Η δημοσιογράφος είπε ότι η 31χρονη εμπειρία της με συνεντεύξεις εκατοντάδων εγκληματιών, ήταν αυτή που την οδήγησε να δώσει αυτές τις συμβουλές. Σύμφωνα με την ίδια και όσα της είπε η πλειονότητα των διαρρηκτών, τους αρέσει να χτυπούν τα σπίτια από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 π.μ. έως τις 3:30 μ.μ.

«Γιατί; Θέλουν ένα άδειο σπίτι, αλλά δεν είναι σίγουροι ότι έχετε φύγει. Οπότε τι κάνουν; Χτυπούν. Αφουγκράζονται. Ούτε βήματα, ούτε φωνές, ούτε τηλεόραση, ούτε ραδιόφωνο. Και τι νομίζουν; Το σπίτι είναι άδειο και μπουμ, μπουκάρουν» εξήγησε.

Η δημοσιογράφος δήλωσε επίσης ότι έχει δει πολλές περιπτώσεις όπου το να μένεις σιωπηλός κατά τη διάρκεια μιας εισβολής σε σπίτι, δεν καταλήγει καλά. «Κάποιος ακούει κάποιον να χτυπάει και σκέφτεται: ‘Ω, θα φύγουν αν σωπάσω και κρυφτώ’ και τότε συμβαίνουν άσχημα πράγματα» είπε.

«Και το βλέπω αυτό συχνά με τα παιδιά. Οπότε θα σας ενθάρρυνα να διδάξετε στα παιδιά σας ότι αν κάποιος χτυπήσει, να μην κάνουν ησυχία, να μην προσποιηθούν ότι δεν είναι εκεί, να κάνουν φασαρία, γιατί και πάλι, η συντριπτική πλειοψηφία των διαρρηκτών δε θα μπει μέσα εάν ξέρουν ότι κάποιος είναι στο σπίτι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.