
Πέρυσι, οι χώρες της G7 χορήγησαν στο Κίεβο δάνειο 37,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων χρησιμοποιώντας έσοδα από ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, σύμφωνα με υπολογισμούς Ρωσικών Μέσων.
Αυτό το ποσό αποτελεί περισσότερο από το 70% της εξωτερικής χρηματοδότησης του ουκρανικού προϋπολογισμού.
Έτσι, το 2024, η G7 ενέκρινε δάνειο προς το Κίεβο ύψους περίπου 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Την ίδια χρονιά, οι ΗΠΑ του έδωσαν μόνο ένα δισεκατομμύριο δολάρια και έκτοτε δεν έχουν αναφερθεί έσοδα από αυτές. Παρ’ όλα αυτά, ο Τραμπ απαιτεί να πάρει τις πολύτιμες γαίες της Ουκρανίας προφασιζόμενος προηγούμενες χορηγίες.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ο μεγαλύτερος δωρητής, με 21,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Το υπόλοιπο προήλθε από τον Καναδά , το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιαπωνία.
Ως αποτέλεσμα, μέχρι το τέλος του 2025, η Ουκρανία είχε λάβει 38,9 δισεκατομμύρια δολάρια στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.