Και τι έμεινε για τα Χριστούγεννα; Λιγότερες από 210 ημέρες...

Αυτός είναι ο 21χρονος που άνοιξε πυρ κοντά στον Λευκό Οίκο – «Είμαι ο γιος του Θεού» (φώτο)

Έβγαλε όπλο κι άρχισε να πυροβολεί κατά αστυνομικών, πριν αυτοί ανταποδώσουν και τον εξουδετερώσουν

Αυτός είναι ο 21χρονος που άνοιξε πυρ κοντά στον Λευκό Οίκο – «Είμαι ο γιος του Θεού» (φώτο)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Στο «φως» ήρθαν νέα στοιχεία για τον άνδρα που άνοιξε πυρ τα ξημερώματα Κυριακής (24/5 – ώρα Ελλάδος) κοντά στον Λευκό Οίκο με τις αρχές να ταυτοποιούν ως δράστη τον 21χρονο Ναζίρ Μπεστ.

Ο νεαρός άνοιξε τον σάκο του, έβγαλε όπλο κι άρχισε να πυροβολεί κατά αστυνομικών, πριν αυτοί ανταποδώσουν και τον εξουδετερώσουν, με τα διασταυρούμενα πυρά να τραυματίζουν έναν πολίτη.

Ο Μπεστ δεν ήταν άγνωστος στις Αρχές, σύμφωνα με το CNN κι άλλα αμερικανικά δίκτυα.

Πριν από 11 μήνες, τον Ιούνιο του 2025 είχε εισαχθεί σε ψυχιατρική κλινική, ενώ στις 10 Ιουλίου είχε επιχειρήσει να περάσει ξανά από έλεγχο κοντά στον Λευκό Οίκο κι όταν αστυνομικοί τον σταμάτησαν, τους ζήτησε να τον συλλάβουν και τους είπε ότι είναι ο Χριστός.

Οι Αρχές είχαν έρθει σε επαφή με τον Μπεστ αρκετές φορές κοντά στον Λευκό Οίκο το περασμένο καλοκαίρι, σύμφωνα με ένορκη κατάθεση, η οποία αναφέρει ότι ήταν «γνωστός στη Μυστική Υπηρεσία» επειδή «κινούνταν γύρω από τον Λευκό Οίκο και ρωτούσε πώς μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε διάφορα σημεία εισόδου».

Στους λογαριασμούς του στα social media εμφανίζεται μία ανάρτηση με απειλές προς τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ σε μια άλλη γράφει «είμαι στην πραγματικότητα ο γιος του Θεού».

Αν και δεν είναι ακόμη γνωστό αν η επίθεση είχε πολιτικό κίνητρο, στελέχη Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών καταδίκασαν την πολιτική βία μετά το περιστατικό.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.