
Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υποστήριξε σήμερα πως «οι καιρικές συνθήκες επηρέασαν τη δυνατότητα αναχαίτισης της ρωσικής επίθεσης κατά 20-30%».
«Η κύρια επίθεση έγινε σε τέσσερις περιοχές. Πιστεύω ότι οι καιρικές συνθήκες επηρέασαν τις δυνατότητες αναχαίτισης κατά 20-30%», είπε σε δημοσιογράφους στο Κίεβο ο Β.Ζελένσκι.
Ρωσικοί πύραυλοι και μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν ενεργειακές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, βυθίζοντας το Κίεβο στο σκοτάδι. Η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση διακόπηκαν σε χιλιάδες σπίτια ενώ σταμάτησε και η λειτουργία μιας σιδηροδρομικής γραμμής κατά μήκος του Δνείπερου. Το υπουργείο Ενέργειας ανέφερε ότι περίπου 380.000 νοικοκυριά παρέμεναν χωρίς ρεύμα μέχρι το απόγευμα.
«Το πλήγμα ήταν ισχυρό αλλά όχι μοιραίο», τόνισε.
Ο Β.Ζελένσκι είπε ότι 203 ενεργειακές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα χρειάζονται συστήματα αεράμυνας για να προστατευθούν από τα ρωσικά πλήγματα. Υποστήριξε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις «επιχείρησαν να επιτεθούν και πάλι κοντά στην πόλη Ντομπροπίλα», στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, αλλά απωθήθηκαν καθώς «υπέστησαν απώλειες και υποχώρησαν».
Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε επίσης ότι περιμένει διευκρινίσεις για τα 10 συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας που υποσχέθηκαν οι ΗΠΑ στη χώρα του και ελπίζει ότι η «συμμαχία των προθύμων», οι χώρες που έχουν δεσμευτεί να προστατεύσουν την Ουκρανία, θα συνεδριάσουν ξανά αυτόν τον μήνα.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.