ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

BBC: «Κινεζικά κατασκοπευτικά μπαλόνια πάνω από Ιαπωνία και Ταϊβάν»

Η Ιαπωνία είναι στενός σύμμαχος των ΗΠΑ

BBC: «Κινεζικά κατασκοπευτικά μπαλόνια πάνω από Ιαπωνία και Ταϊβάν»

Κινεζικά κατασκοπευτικά μπαλόνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους και στην Ιαπωνία και στην Ταϊβάν, σύμφωνα με όσα αναφέρει το BBC. 

Η Ιαπωνία, ειδικότερα, επιβεβαίωσε ότι μπαλόνια έχουν πετάξει πάνω από την επικράτειά της και δήλωσε ότι είναι έτοιμη να τα καταρρίψει στο μέλλον.

Οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας διαταράχθηκαν νωρίτερα φέτος, όταν ένα φερόμενο κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι καταρρίφθηκε στα ανοικτά των ακτών των ΗΠΑ.

Η Κίνα ισχυρίστηκε ότι το μπαλόνι που είδαν πάνω από τις βορειοδυτικές ΗΠΑ στα τέλη Ιανουαρίου ήταν ένα πολιτικό αερόπλοιο, που χρησιμοποιήθηκε για επιστημονική έρευνα.

Ο  Τζον Κάλβερ, πρώην αναλυτής της CIA, για την Ανατολική Ασία – είπε στο BBC ότι «δεν ήταν απλώς μια μεμονωμένη, αλλά μια συνεχής προσπάθεια που χρονολογείται τουλάχιστον πέντε χρόνια πριν». Συμπλήρωσε ότι τα κινεζικά μπαλόνια ήταν «ειδικά σχεδιασμένα για αυτές τις αποστολές μεγάλης εμβέλειας» και ορισμένα είχαν «προφανώς κάνει τον γύρο του πλανήτη».

Ο Γιούκο Μουρακάμι, από το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας, είπε στο BBC ότι η κυβέρνηση «λαμβάνει όλες τις προφυλάξεις για να παρακολουθεί την κατάσταση σε καθημερινή βάση» και ότι θα ήταν ακόμη και πρόθυμη να καταρρίψει μπαλόνια για να προστατεύσει τις «ζωές και τις περιουσίες των ανθρώπων στην έδαφος της Ιαπωνίας».

Σημειώνεται ότι η Ιαπωνία είναι στενός σύμμαχος των ΗΠΑ και περισσότερες αμερικανικές δυνάμεις σταθμεύουν εκεί από οποιαδήποτε άλλη ξένη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, αναφέρεται στην εκπομπή του BBC, πιστεύει ότι τα κινεζικά μπαλόνια είναι εξοπλισμένα για τη συλλογή πληροφοριών σημάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.