ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Δανία: Μετανάστες από την Ερυθραία ξεκίνησαν επεισόδια μετά από φεστιβάλ – Συγκρούσεις με την αστυνομία

60 συλλήψεις

Δανία: Μετανάστες από την Ερυθραία ξεκίνησαν επεισόδια μετά από φεστιβάλ – Συγκρούσεις με την αστυνομία

Η αστυνομία της Δανίας ανακοίνωσε πως συνέλαβε 60 ανθρώπους στη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν χθες Σάββατο στην Κοπεγχάγη, στο περιθώριο φεστιβάλ που οργάνωσαν μετανάστες από την Ερυθραία.

Όταν απαγορεύτηκε η είσοδος σε ορισμένους διαδηλωτές, αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση με πέτρες. Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας απάντησαν με χρήση δακρυγόνων. Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, επικράτησε ένταση μεταξύ υποστηρικτών της κυβέρνησης της Ερυθραίας και αντικαθεστωτικών.

Ανάλογα περιστατικά έχουν σημειωθεί σε φεστιβάλ που διοργάνωσαν μετανάστες από την Ερυθραία και σε άλλες χώρες – όπως στη Γερμανία, στη Σουηδία και στο Ισραήλ – καθώς αντικαθεστωτικοί, που εγκατέλειψαν την αφρικανική χώρα για να γλιτώσουν από τους διωγμούς, επιχείρησαν να εμποδίσουν τη διεξαγωγή τους.

Η Ερυθραία, χώρα της βορειοανατολικής Αφρικής στα παράλια της Ερυθράς Θάλασσας, με πληθυσμό περίπου 3 εκατομμυρίων, είναι μια από τις πιο απομονωμένες σε όλον τον κόσμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από το 1993 όταν κέρδισε την ανεξαρτησία της από την Αιθιοπία, ο πρόεδρος Ισάιας Αφουέρκι κυβερνά τη χώρα με σιδηρά πυγμή, χωρίς να έχουν διεξαχθεί ποτέ δημοκρατικές εκλογές. Το μοναδικό νόμιμο κόμμα είναι το κυβερνών PDFJ (Λαϊκό Μέτωπο για τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.