ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημογραφικό: Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ελληνισμού και ουδείς ασχολείται σοβαρά με αυτό. Δεν υπάρχει ελπίδα...

Εκεί που πετούσε η πτήση της Singapore Airlines με τις φονικές αναταράξεις – Το νέο «Τρίγωνο των Βερμούδων»;

Τι προκάλεσε ένα τόσο παράξενο περιστατικό με ανθρώπους να «εκτοξεύονται στο ταβάνι»;

Εκεί που πετούσε η πτήση της Singapore Airlines με τις φονικές αναταράξεις – Το νέο «Τρίγωνο των Βερμούδων»;

Mέσα από την επικίνδυνη Διατροπική Ζώνη Σύγκλισης φαίνεται πως πέρασε η μοιραία πτήση της Singapore Airlines από το Λονδίνο προς τη Σιγκαπούρη. 

Η πτήση SQ321 αντιμετώπισε «έντονες αναταράξεις» ενώ το περιστατικό στοίχισε τη ζωή του Βρετανού 73χρονου Geoffrey Ralph Kitchen. Περίπου 30 άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν, επτά από αυτούς σοβαρά, με χαοτικές σκηνές ζημιών και καταστροφών να έρχονται στη δημοσιότητα από το εσωτερικό του Boeing-777 μετά την αναγκαστική προσγείωσή του στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης.

Τι προκάλεσε όμως ένα τόσο παράξενο περιστατικό με ανθρώπους να «εκτοξεύονται στο ταβάνι»;

Πού πέταξε το αεροπλάνο

Μιλώντας στους Times of India, ο πρώην πιλότος Μάρκο Τσαν σημείωσε ότι οι αναταράξεις πιθανότατα συνέβησαν εντός της Διατροπικής Ζώνης Σύγκλισης.

Η περιοχή γύρω από τον Κόλπο της Βεγγάλης είναι γνωστή για τις αναταράξεις, αλλά παρά το γεγονός ότι οι πιλότοι το γνωρίζουν αυτό, οι επιλογές τους για το πώς να τις αποφύγουν είναι συχνά περιορισμένες.

Ο κ. Τσαν εξήγησε ότι το περιστατικό συνέβη: «Εντός της ζώνης διατροπικής σύγκλισης, όπου οι καταιγίδες είναι διαβόητες. Οι καταιγίδες εμφανίζονται σε περίοπτη θέση στην οθόνη πλοήγησης των πιλότων αλλά μπορεί να μην είναι δυνατόν να παρακάμψουν εντελώς το σύμπλεγμα καταιγίδων, καθώς μπορεί να εκτείνονται πολύ περισσότερο από 50 ναυτικά μίλια».

Προβλήματα και στα πλοία στο συγκεκριμένο σημείο

Η ζώνη αυτή είναι πιο γνωστή για αυτό που οι ναυτικοί αποκαλούν: το doldrums, όπου ο ακίνητος αέρας μπορεί να αφήσει τα πλοία κολλημένα για μέρες. Βρίσκεται κοντά στον ισημερινό και εμφανίζεται ως μια ζώνη σύννεφων και καταιγίδων που σχηματίζεται εκεί όπου συναντώνται οι βόρειοι και οι νότιοι άνεμοι.

Ο ζεστός ήλιος και οι ζεστές θάλασσες θερμαίνουν τον αέρα στην Διατροπική Ζώνη Σύγκλισης. Αυτή η συνεχής θέρμανση και ψύξη οδηγεί σε ένα σχεδόν αμείλικτο ρεύμα καταιγίδων και οι εποχιακές μετατοπίσεις της θέσης της πάνω στον πλανήτη υπαγορεύουν τις υγρές και ξηρές εποχές των τροπικών περιοχών – σε αντίθεση με τις θερμές και ψυχρές εποχές που βρίσκονται πιο μακριά από τον ισημερινό.

Είχε πέσει αεροπλάνο

Οι καταιγίδες για τις οποίες είναι γνωστή η Διατροπική Ζώνη Σύγκλισης ήταν αυτές που το 2009 προκάλεσαν την πτώση της πτήσης 447 της Air France, η οποία συνετρίβη και παρέσυρε στο θάνατο και τους 228 επιβαίνοντες στο ταξίδι προς το Ρίο ντε Τζανέιρο από το Παρίσι.

Γενικά, πιστεύεται ότι πολλοί πιλότοι δεν συμπαθούν την Διατροπική Ζώνη Σύγκλισης λόγω των απρόβλεπτων, δύσκολων συνθηκών της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.