ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Διώξεις από τις ρωσικές αρχές στους τηλεαστέρες που επέλεξαν να συμμετάσχουν στο πάρτι «Σχεδόν γυμνοί»

Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες άρχισαν να ζητούν δημόσια συγνώμη ο ένας μετά τον άλλον

Διώξεις από τις ρωσικές αρχές στους τηλεαστέρες που επέλεξαν να συμμετάσχουν στο πάρτι «Σχεδόν γυμνοί»

Η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα The Moscow Times υποστηρίζει οι διώξεις εναντίον των αστέρων της σόου-μπίζνες στην Ρωσία που συμμετείχαν στο πάρτι που διοργάνωσε η μπλόγκερ και τηλεπαρουσιάστρια Νάστια Ιβελεγιεβα με τίτλο «σχεδόν γυμνός», άρχισαν με εντολή των ρωσικών αρχών.

Οι πηγές της εφημερίδας ισχυρίζονται ότι κατά αυτόν τον τρόπο το Κρεμλίνο στρέφει την προσοχή των Ρώσων πολιτών από τα συσσωρευμένα αρνητικά προβλήματα στις διασημότητες. «Προς την πλευρά των αστεριών» δήλωσε στους δημοσιογράφους υπό τον όρο της ανωνυμίας εν ενεργεία συνεργάτης της ρωσικής κυβέρνησης.

«Μια τέτοια μεγάλης κλίμακας εκστρατείας δυσφήμισης των αστέρων αυτών συνιστά ήδη εσωτερική πολιτική. Χωρίς την έγκριση του Πούτιν και χωρίς την εντολή του αρμόδιου για την εσωτερική πολιτική Σεργκέι Κιριγένκο και του αρμοδίου για την Κρατική Τηλεόραση και τα ΜΜΕ Αλεξέι Γκρόμοφ, αυτό είναι απλά αδύνατον να γίνει. Προωθούσαν το θέμα αυτό και οι άνθρωποι της FSB» δήλωσε στην εφημερίδα ένα ακόμη Ρώσος αξιωματούχος που πρόσκειται στο προεκλογικό επιτελείο του Πούτιν.

Το Κρεμλίνο δε σχολιάζει το πάρτι «σχεδόν γυμνός». «Ελάτε, ας μείνουμε οι μόνοι στην χώρα που δεν συζητάμε αυτό το θέμα», δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά την διάρκεια ενημέρωσης ο εκπρόσωπο Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Χθες πάντως η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι «οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να συνειδητοποιήσουν το βάθος του προβλήματος και να βελτιωθούν. Για το καλό τους».

Για την υπόθεση αυτή έχει ήδη ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα ενώ ακούγονται και φωνές που ζητούν το «μποϊκοτάρισμα» των συγκεκριμένων καλλιτεχνών.

Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες άρχισαν να ζητούν δημόσια συγνώμη ο ένας μετά τον άλλον.

Η διοργανώτρια Αναστασία (Νάστια) Ιβλέγιεβα ανήρτησε ένα βίντεο στο οποίο ζητά κλαίγοντας συγγνώμη. «Θα ήθελα να σας ζητήσω, από όλους εσάς, μια δεύτερη ευκαιρία (…) Αν η απάντηση είναι όχι, είμαι έτοιμη να με εκτελέσουν δημόσια» είπε.

Περισσότερα από 20 άτομα έχουν καταθέσει ομαδική αγωγή σε βάρος της, απαιτώντας να καταβάλει 1 δισεκ. ρούβλια (περίπου 10 εκατ. ευρώ) σε μια οργάνωση που στηρίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η συγγνώμη της Ιβλέγιεβα δεν μαλάκωσε τον παρουσιαστή της τηλεόρασης, γνωστό προπαγανδιστή του Κρεμλίνου, Βλαντίμιρ Σολοβιόφ. «Θέλετε μια δεύτερη ευκαιρία; Στείλτε στους άνδρες μας στο μέτωπο (στην Ουκρανία) σόμπες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη», της απάντησε μέσω του Telegram. Νωρίτερα, είχε αποκαλέσει «σκουπίδια» τους προσκεκλημένους στο πάρτι. «Δεν έχετε ιδέα πόσο μίσος τρέφει ο κόσμος για εσάς», τους είπε.

Ο ράπερ Βάσιο, που εμφανίστηκε στο πάρτι μόνο με μια κάλτσα, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 ημερών για «ομοφυλοφυλική προπαγάνδα» και «χουλιγκανισμό», σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Ο σταρ της ποπ Φίλιπ Κιρκόροφ ζήτησε και αυτός συγγνώμη, αφού κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του στις οποίες φορά δαντέλες. «Σε αυτούς τους δύσκολους και ηρωικούς καιρούς, ένας καλλιτέχνης του διαμετρήματός μου δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι τόσο ανεύθυνος», είπε κάνοντας την αυτοκριτική του στις κάμερες.

Ο τραγουδιστής Ντίμα Μπίλαν δήλωσε ότι κατανοεί «τη δυσφορία του λαού μας, ιδίως των ανδρών που μας υπερασπίζονται στη γραμμή του μετώπου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Κρεμλίνο απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο. «Η ζωή μάς δίνει οδυνηρά μαθήματα» είπε μόνο η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. «Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να συνειδητοποιήσουν το βάθος του προβλήματος και να βελτιωθούν. Για το καλό τους», προειδοποίησε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.