ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δώδεκα υπουργεία της Νορβηγίας δέχθηκαν κυβερνοεπίθεση

Η επίθεση ταυτοποιήθηκε λόγω της «ασυνήθιστης» κίνησης στην πλατφόρμα του παρόχου

Δώδεκα υπουργεία της Νορβηγίας δέχθηκαν κυβερνοεπίθεση

Κυβερνοεπίθεση δέχθηκαν δώδεκα υπουργεία της Νορβηγίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η νορβηγική κυβέρνηση, στην τελευταία επίθεση που πλήττει τον δημόσιο τομέα μιας χώρας που αποτελεί τον μεγαλύτερο πάροχο αερίου της Ευρώπης και το βορειότερο μέλος του ΝΑΤΟ.

Ο Έρικ Χόουπ, επικεφαλής της κυβερνητικής υπηρεσίας που είναι αρμόδια για την παροχή υπηρεσιών σε υπουργεία δήλωσε ότι «ταυτοποιήσαμε μια αδυναμία στην πλατφόρμα ενός εκ των παρόχων μας. Η αδυναμία αυτή έκλεισε».

Η επίθεση ταυτοποιήθηκε λόγω της «ασυνήθιστης» κίνησης στην πλατφόρμα του παρόχου, δήλωσε ο αξιωματούχος, που αρνήθηκε ωστόσο να δώσει άλλες λεπτομέρειες. Ανακαλύφθηκε στις 12 Ιουλίου και αποτελεί αντικείμενο έρευνας από τις αστυνομικές αρχές.

Ακόμα δήλωσε: «Είναι πολύ νωρίς να πούμε ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό και ποια είναι η έκταση του αντίκτυπου (της επίθεσης)».

Η Νορβηγία είναι ο μεγαλύτερος πάροχος αερίου της Ευρώπης μετά τη μείωση στις ροές ρωσικού αερίου καθώς και η μεγαλύτερη χώρα εξαγωγής πετρελαίου στη δυτική Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Χόουπ, από την επίθεση δεν επηρεάστηκε το πρωθυπουργικό γραφείο ούτε τα υπουργεία Εξωτερικών, Άμυνας και Δικαιοσύνης καθώς χρησιμοποιούν διαφορετική πλατφόρμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο δημόσιος τομέας της Νορβηγίας έχει αποτελέσει στόχο κυβερνοεπιθέσεων και στο παρελθόν, όπως τον Ιούνιο του 2022.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.