
Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν την επιστροφή του ρωσικού στόλου στο λιμάνι Ταρτούς της Συρίας.
Το ρωσικό φορτηγό πλοίο τύπου Ro-Ro «SPARTA» και το δεξαμενόπλοιο ανεφοδιασμού «Akademik Pashin» βρίσκονται πλέον ελλιμενισμένα στο Ταρτούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το «SPARTA» φαίνεται να έχει ήδη εκφορτώσει το φορτίο του, ενώ επισημαίνεται ότι η επιστροφή του ρωσικού στόλου στο συριακό λιμάνι, έπειτα από απουσία αρκετών μηνών, είναι σημαντική.
Υπενθυμίζεται ότι το «SPARTA» είναι ένα φορτηγό πλοίο που χρησιμοποιείται κυρίως για τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού. Επί διακυβέρνησης Μπασάρ αλ Άσαντ, αποτελούσε βασικό τμήμα του λεγόμενου «Syrian Express» – των επιχειρήσεων δηλαδή που εφοδίαζαν τον συριακό Στρατό με οπλισμό.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.