Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν 15χρονο Παλαιστίνιο

Ο ισραηλινός στρατός επενέβη διότι εκτοξεύθηκαν πυροτεχνήματα εναντίον ισραηλινών αυτοκινήτων που κινούνταν σε δρόμο

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν 15χρονο Παλαιστίνιο

Δεκαπεντάχρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε χθες Πέμπτη το βράδυ από πυρά ισραηλινών στρατιωτικών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

«Ο Μουχάμαντ Νιντάλ Σαλίμ, 15 ετών, σκοτώθηκε από σφαίρες στην πλάτη που βλήθηκαν από δυνάμεις κατοχής (σ.σ. του Ισραήλ) στην κοινότητα Αζούν», στο κεντρικό τμήμα της Δυτικής Όχθης, ανέφερε το υπουργείο σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένου παιδιού που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, κατά την ίδια πηγή.

Το υπουργείο Υγείας δεν διευκρίνισε τις περιστάσεις.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε χθες Πέμπτη το βράδυ ότι μέλη του, που επενέβησαν σε αυτή την πόλη διότι εκτοξεύθηκαν πυροτεχνήματα εναντίον ισραηλινών αυτοκινήτων που κινούνταν σε δρόμο, άνοιξαν πυρ.

«Ύποπτοι πέταξαν κοκτέιλ μολότοφ εναντίον των στρατιωτών μας, που ανταπέδωσαν χρησιμοποιώντας πραγματικά πυρά», ανέφερε το γενικό επιτελείο σε ανακοίνωσή του.

Ο νέος θάνατος σημειώνεται καθώς συνεχίζεται η κλιμάκωση της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης, ειδικά στη Δυτική Όχθη του Ιορδάνη ποταμού, κατεχόμενο έδαφος από τον αραβοϊσραηλινό Πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967.

Την Κυριακή, η παλαιστινιακή πόλη Χουάρα έγινε στόχος εφόδου ισραηλινών εποίκων, λίγες ώρες μετά τον θάνατο δυο εποίκων αδελφών, 20 και 22 ετών, που έγιναν στόχος πυρών καθώς κινούνταν με αυτοκίνητο στη βόρεια Δυτική Όχθη.

Δεκάδες έξαλλοι έποικοι έβαλαν φωτιά σε σπίτια και αυτοκίνητα και πέταξαν πέτρες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την αρχή της χρονιάς έχουν σκοτωθεί 65 ενήλικοι και παιδιά, μέλη ένοπλων οργανώσεων καθώς και άμαχοι, στην παλαιστινιακή πλευρά. Ενώ 13 ενήλικοι και παιδιά, μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και άμαχοι, όπως και μια υπήκοος Ουκρανίας, έχασαν τη ζωή τους στην ισραηλινή πλευρά, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση επίσημες ανακοινώσεις των ισραηλινών και των παλαιστινιακών αρχών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.