ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Δυτική Όχθη: Νεκρό ένα μέλος της Χαμάς από πυρά στρατιωτών του Ισραήλ

Τουλάχιστον 242 Παλαιστίνιοι, 32 Ισραηλινοί, μια Ουκρανή κι ένας Ιταλός έχουν σκοτωθεί από την αρχή της χρονιάς σε βίαια επεισόδια τα οποία συνδέονταν με την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση

Δυτική Όχθη: Νεκρό ένα μέλος της Χαμάς από πυρά στρατιωτών του Ισραήλ

Tη ζωή του έχασε Παλαιστίνιος ακτιβιστής, μέλος του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, χθες Παρασκευή το βράδυ κατά τη διάρκεια σύγκρουσης με ισραηλινούς στρατιώτες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.

«Ο Μουχάμαντ Τζιμπρίλ Ρουμάνε σκοτώθηκε εξαιτίας των σοβαρών τραυμάτων που του προκάλεσαν σφαίρες των δυνάμεων κατοχής στην Ελ Μπίρε», πλάι στη Ραμάλα, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, προσθέτοντας πως τραυματίστηκε δεύτερος Παλαιστίνιος, χωρίς πάντως να δώσει καμιά λεπτομέρεια για τις περιστάσεις του επεισοδίου.

Η Χαμάς από την πλευρά της σε δική της ανακοίνωση παρουσίασε τον Ρουμάνε ως μέλος της, που έπεσε «ηρωικός μάρτυρας» καθώς «υπερασπιζόταν την ελευθερία του λαού (του)», κοντά στον εβραϊκό οικισμό Ψαγκότ. Η νεκρολογία του συνοδεύεται από τη φωτογραφία πολύ νεαρού άνδρα.

Από την άλλη πλευρά, ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για «επιτιθέμενους που εκσφενδόνισαν κοκτέιλ μολότοφ εναντίον στρατιωτικού φυλακίου παρακείμενου στον (εβραϊκό οικισμό) Ψαγκότ», που γειτονεύει με την Ελ Μπίρε.

Το κείμενο συνεχίζει: «Στρατιώτες (…) εντόπισαν τους υπόπτους και αντέδρασαν ανοίγοντας πυρ με πραγματικές σφαίρες», κατά την ίδια πηγή. «Δύο επιτιθέμενοι εξουδετερώθηκαν».

Ερωτηθείσα σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού απέφυγε να επιβεβαιώσει αν ο ένας από τους δυο είναι νεκρός, όπως ανακοίνωσαν η Παλαιστινιακή Αρχή και η Χαμάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τουλάχιστον 242 Παλαιστίνιοι, 32 Ισραηλινοί, μια Ουκρανή κι ένας Ιταλός έχουν σκοτωθεί από την αρχή της χρονιάς σε βίαια επεισόδια τα οποία συνδέονταν με την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου ο οποίος βασίζεται στις επίσημες ανακοινώσεις των δυο πλευρών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.