ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Δυτική Όχθη: Νεκρός σε συγκρούσεις με Εβραίους εποίκους ένας 19χρονος Παλαιστίνιος

Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο αν τον νεαρό πυροβόλησε Εβραίος έποικος ή Ισραηλινοί στρατιώτες

Δυτική Όχθη: Νεκρός σε συγκρούσεις με Εβραίους εποίκους ένας 19χρονος Παλαιστίνιος

Τη ζωή του έχασε σήμερα ένας 19χρονος Παλαιστίνιος στη διάρκεια βίαιων επεισοδίων με Εβραίους εποίκους οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο χωριό Χαουάρα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αφού μια οικογένεια Ισραηλινών δέχθηκε πυρά όταν βρέθηκε με το αυτοκίνητό της στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο αν τον νεαρό πυροβόλησε Εβραίος έποικος ή Ισραηλινοί στρατιώτες.

Το παλαιστινιακό πρακτορείο WAFA, επικαλούμενο τοπικές πηγές, μετέδωσε ότι ομάδα Εβραίων εποίκων εισήλθε στο χωριό και προκάλεσε ζημιές σε σπίτια και άλλες ιδιοκτησίες Παλαιστινίων. Ένας από τους εποίκους πυροβόλησε τον 19χρονο, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε ότι δεκάδες έποικοι και κάτοικοι του Χαουάρα συγκρούστηκαν, με τη μία πλευρά να πετά πέτρες εναντίον της άλλης. Ένας Παλαιστίνιος έριξε ένα τούβλο προς τους στρατιώτες οι οποίοι απάντησαν με πυροβολισμούς.

“Ταυτοποιήθηκε ένα πλήγμα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού, κάτι που σημαίνει ότι ένας άνθρωπος χτυπήθηκε από τις σφαίρες των στρατιωτών.

Εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε ότι δεν έχει ενημερωθεί σχετικά με τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ένας έποικος χρησιμοποίησε το όπλο του στη διάρκεια των συγκρούσεων.

Χθες, Πέμπτη, Παλαιστίνιος ένοπλος στο Χαουάρα πυροβόλησε εναντίον οχήματος στο οποίο επέβαιναν τρία μέλη μιας οικογένειας Ισραηλινών. Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας τον καταδίωξαν και τον σκότωσαν. Η οικογένεια δεν τραυματίστηκε στο περιστατικό.

Λίγες ώρες νωρίτερα δύο Παλαιστίνιοι ένοπλοι και πέντε Ισραηλινοί στρατιώτες είχαν τραυματιστεί σε ξεχωριστά περιστατικά.

Η βία που συνδέεται με την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση έχει οξυνθεί από την αρχή του έτους, κυρίως στη Δυτική Όχθη, περιοχή που κατέλαβε το Ισραήλ το 1967. Από την 1η Ιανουαρίου έχουν σκοτωθεί σε βίαια επεισόδια τουλάχιστον 246 Παλαιστίνιοι, 32 Ισραηλινοί, μία Ουκρανή και ένας Ιταλός, σύμφωνα με απολογισμό του AFP με βάση επίσημες πηγές.

Στους αριθμούς αυτούς περιλαμβάνονται στην παλαιστινιακή πλευρά μαχητές και άμαχοι, εκ των οποίων ανήλικοι, και στην ισραηλινή πλευρά κυρίως άμαχοι, ανάμεσά τους ανήλικοι και τρία μέλη της αραβικής μειονότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξάλλου στο Χαουάρα έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά επιθέσεων με πυροβολισμούς εναντίον Ισραηλινών, έπειτα από μια σειρά επιθέσεων Εβραίων εποίκων στο χωριό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.