ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γερμανία: Ελεύθεροι οι δύο αρχισυντάκτες που συνελήφθησαν μετά την έφοδο της αστυνομίας στα γραφεία της Sabah (upd)

Η εφημερίδα είχε δημοσιοποιήσει τα στοιχεία Τούρκου δημοσιογράφου, καταγγέλλοντάς τον ως «τρομοκράτη»

Γερμανία: Ελεύθεροι οι δύο αρχισυντάκτες που συνελήφθησαν μετά την έφοδο της αστυνομίας στα γραφεία της Sabah (upd)

(Ανανέωση – Αρχικό κείμενο 16:55). Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο αρχισυντάκτες που είχαν συλληφθεί νωρίτερα σήμερα μετά την έφοδο της αστυνομίας στα γραφεία της Sabah στη Γερμανία.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε νωρίτερα σήμερα τον πρέσβη της Γερμανίας στην Αγκυρα, προκειμένου να εκφράσει τη διαμαρτυρία του για την έφοδο της γερμανικής αστυνομίας στα γραφεία της τουρκικής εφημερίδας Sabah στην Φρανκφούρτη.

Σε σχετική κοινή ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Ντάρμσταντ και της αστυνομίας της νότιας Έσσης αναφέρεται: «Στο πλαίσιο έρευνας της Εισαγγελίας του Ντάρμσταντ με την υποψία της επικίνδυνης διάδοσης προσωπικών δεδομένων, αστυνομικοί πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 17 Μαΐου έρευνα στα ιδιωτικά διαμερίσματα δύο δημοσιογράφων, 46 και 51 ετών, στο Μέρφελντεν-Βάλντορφ. Στη διαδικασία, κατασχέθηκαν ηλεκτρονικά μέσα αποθήκευσης και άλλα αποδεικτικά στοιχεία. Μετά την ολοκλήρωση των μέτρων της ποινικής έρευνας, οι δύο άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι».

Οπως αναφέρει η εφημερίδα BILD. προηγουμένως, η τουρκική εφημερίδα είχε δημοσιοποιήσει τα στοιχεία Τούρκου δημοσιογράφου, εξόριστου στη Γερμανία, καταγγέλλοντάς τον ως «τρομοκράτη».

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, επικαλούμενη δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ, η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στα γραφεία της Sabah στην Φρανκφούρτη και προχώρησε στη σύλληψη δύο δημοσιογράφων.

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο για συλλήψεις οι οποίες είχαν ως στόχο «να εκφοβίσουν και να παρενοχλήσουν» τον τουρκικό Τύπο, ενώ ο διευθυντής επικοινωνίας της κυβέρνησης Φαχρετίν Αλτούν επέκρινε τη διαδικασία, ως «παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου».

Η εμπλεκόμενη εφημερίδα ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter ότι «η γερμανική αστυνομία συνέλαβε εκπροσώπους της Sabah» και έδωσε τα ονόματα Ισμαήλ Ερέλ και Ισμαήλ Αλμπάι.

Η τουρκική πλευρά υποστηρίζει ότι η έρευνα φέρεται να έγινε έπειτα από καταγγελία «ύποπτου μέλους της FETÖ» του Φετουλάχ Γκιουλέν, οργάνωσης η οποία στην Τουρκία θεωρείται τρομοκρατική και διώκεται αναλόγως.

Σύμφωνα με την Frankfurter Rundschau, χθες η Sabah δημοσίευσε τα στοιχεία της κατοικίας του «προβοκάτορα», κάνοντας λόγο για «φωλιά της συκοφαντίας» και στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας υπήρχε φωτογραφία του εξόριστου Τούρκου δημοσιογράφου Τσεβχερί Γκιουβέν και της κατοικίας του, στο Μπαμπενχάουζεν, κοντά στο Ντάρμσταντ. Στο ίδιο δημοσίευμα, ο κ. Γκιουβέν χαρακτηριζόταν «τρομοκράτης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Τσεβχερί Γκιουβέν έχει δημοσιεύσει από τη Γερμανία περισσότερα από 200 βίντεο στο κανάλι του στο You Tube, στα οποία αναφέρεται σε περιπτώσεις διαφθοράς στον κύκλο του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και σε διασυνδέσεις μελών της κυβέρνησης με το οργανωμένο έγκλημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.