
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους, αποκάλυψε ότι θα σταλούν τα αντιαεροπορικά συστήματα Patriot στο Κίεβο, μέσω ευρωπαϊκών χωρών, τονίζοντας πως για την αποστολή τους, οι Ουκρανοί θα πληρώσουν το 100% της αξίας τους.
«Θα τους στείλουμε Patriot, που χρειάζονται απελπιστικά», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, μόλις δυο εβδομάδες αφού η Ουάσιγκτον ανακοίνωνε την αναστολή των παραδόσεων ορισμένων ειδών όπλων και πυρομαχικών στο Κίεβο, επικαλούμενη την ανάγκη να εξασφαλιστεί η επάρκεια εφοδίων των δικών της ενόπλων δυνάμεων.
Δεν αποκάλυψε συγκεκριμένους αριθμούς ή τον χρόνο παράδοσης των συστημάτων. «Δεν έχω αποφασίσει για τον αριθμό ακόμα, αλλά θα τα έχουν, επειδή χρειάζονται προστασία», συνέχισε.
Δείτε το σχετικό απόσπασμα των δηλώσεών του:
President Donald Trump has confirmed that the United States will provide Ukraine with Patriot air defense systems as part of its ongoing military assistance: "We basically are going to send them various pieces of very sophisticated military and they are going to pay us 100% for… pic.twitter.com/zKKFBRisGh
— Washington Eye (@washington_EY) July 13, 2025
Αλλά πάντως διευκρίνισε ότι «θα μας τα πληρώσουν στο 100% της αξίας».
Σημειώνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε την αναγγελία απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στη στρατιωτική βάση Άντριους, στο Μέριλαντ.
Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του τόνισε ότι είναι «πολύ απογοητευμένος» από τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ δεν απέκλεισε την επιβολή κυρώσεων, όταν θα συναντηθεί τη Δευτέρα στον Λευκό Οίκο με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε.
Για τον Ρώσο πρόεδρο είπε ότι «εξέπληξε πολλούς». Εξήγησε στους δημοσιογράφους πως: «Νόμιζα ότι ήταν κάποιος που εννοούσε όσα έλεγε. Μιλά όμορφα και τη νύχτα πάει και τους βομβαρδίζει όλους. Δεν μας αρέσει αυτό».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.