Εισβολή βορειοκορεατικών UAV στη Νότια Κορέα: Με προειδοποιητικά πυρά απάντησε η Σεούλ

Νοτιοκορεάτης στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε πως πρόκειται για μια ξεκάθαρη πρόκληση εκ μέρους της Βόρειας Κορέας

Εισβολή βορειοκορεατικών UAV στη Νότια Κορέα: Με προειδοποιητικά πυρά απάντησε η Σεούλ

Νοτιοκορεατικά πολεμικά αεροπλάνα και επιθετικά ελικόπτερα απογειώθηκαν την Δευτέρα και οι νοτιοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις προχώρησαν σε προειδοποιητικά πυρά αφού βορειοκορεατικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη παραβίασαν τον νοτιοκορεατικό ενάεριο χώρο, ανακοινώθηκε από τις νοτιοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις.

Η Νότια Κορέα εντόπισε τα βορειοκορεατικά μη επανδρωμένα αεροπλάνα γύρω στις 10:25 π.μ. (03:25 ώρα Ελλάδας) πάνω από τη δυτική πόλη Γκίμπο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Νοτιοκορεάτης στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε πως πρόκειται για μια ξεκάθαρη πρόκληση εκ μέρους της Βόρειας Κορέας.

Αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι τα πρώτα που επιβεβαιώνεται πως πέρασαν στη Νότια Κορέα προερχόμενα από τον απομονωμένο βόρειο γείτονα μετά το 2017, όταν ένα βορειοκορεατικό μη επανδρωμένο αεροπλάνο, που πιστεύεται ότι βρισκόταν σε αποστολή κατασκοπείας, είχε συντριβεί και βρεθεί σε ορεινή περιοχή κοντά στα σύνορα.

Το 2014, ένα βορειοκορεατικό μη επανδρωμένο αεροπλάνο είχε βρεθεί επίσης σε νοτιοκορεατικό μεθοριακό νησί.

Τουλάχιστον ένα βορειοκορεατικό μη επανδρωμένο αεροπλάνο προχώρησε περισσότερο και πέταξε πάνω από τη νοτιοκορεατική πρωτεύουσα Σεούλ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων News1, επικαλούμενο ανώνυμο στρατιωτικό αξιωματούχο.

Οι νοτιοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι προσπάθησαν να καταρρίψουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, για τα οποία δεν είναι σαφές αν έφεραν οπλισμό. Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε πως δεν καταρρίφθηκε κανένα απ’ αυτά.

Το νοτιοκορεατικό υπουργείο Μεταφορών είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως διακόπηκαν οι αναχωρήσεις πτήσεων από τα αεροδρόμια Ίντσον και Γκίμπο έπειτα από σχετικό αίτημα των ενόπλων δυνάμεων.

Η αναστολή των πτήσεων άρχισε στη 1:08 μ.μ. (06:08 ώρα Ελλάδας) στο Γκίμπο και στη 1:22 μ.μ. στο Ίντσον και διήρκεσε περίπου μία ώρα, ενώ οι πτήσεις επανελήφθησαν γύρω στις 2:10 μ.μ., δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου στο Ρόιτερς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τα αεροπλάνα που απογειώθηκαν για να αντιμετωπίσουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ένα νοτιοκορεατικό ελαφρύ επιθετικό αεροπλάνο KA-1 συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από τη βάση του στη Γουονζού, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας. Οι δύο πιλότοι του διασώθηκαν και νοσηλεύονται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.