ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Εκπρόσωπος Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Το Ιράν μας ζήτησε βοήθεια μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου του Ε.Ραΐσι»

Σημείωσε όμως ότι οι ΗΠΑ δεν ήταν σε θέση να παράσχουν αυτήν τη βοήθεια, «κυρίως για υλικοτεχνικούς λόγους»

Εκπρόσωπος Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Το Ιράν μας ζήτησε βοήθεια μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου του Ε.Ραΐσι»

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ, δήλωσε σήμερα Δευτέρα πως το Ιράν ζήτησε βοήθεια από την Ουάσινγκτον μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου που στοίχισε τη ζωή στον πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί.

«Δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες, αλλά η ιρανική κυβέρνηση μας ζήτησε να τους βοηθήσουμε», είπε στους δημοσιογράφους ο Μάθιου Μίλερ.

Σημείωσε όμως ότι οι ΗΠΑ δεν ήταν σε θέση να παράσχουν αυτήν τη βοήθεια, «κυρίως για υλικοτεχνικούς λόγους».

Σχεδόν ταυτόχρονα, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τζον Κίρμπι είπε ότι ο Ραϊσί «είχε βαμμένα τα χέρια του με αίμα» επειδή στήριζε εξτρεμιστικές οργανώσεις στην περιοχή και «ήταν υπεύθυνος για ωμές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στο Ιράν.

Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να θεωρούν το Ιράν υπεύθυνο για αποσταθεροποιητική δράση, όπως την αποκάλεσε ο Κίρμπι, στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα πάντως η Ουάσινγκτον είχε εκφράσει επισήμως τα συλλυπητήριά της στο Ιράν για τον θάνατο του Ραϊσί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.