ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ανεβαίνει το «θερμόμετρο» Κίνας-Ταϊβάν: Κινεζικά μαχητικά και πολεμικά πλοία ζυγώνουν τις ακτές της Ταϊβάν

Υπερθερμαίνεται ένα ακόμα μέτωπο

Ανεβαίνει το «θερμόμετρο» Κίνας-Ταϊβάν: Κινεζικά μαχητικά και πολεμικά πλοία ζυγώνουν τις ακτές της Ταϊβάν

Μετά την επέκταση του πολέμου στην Μέση Ανατολή ένα άλλο πιθανό μέτωπο φαίνεται πώς έχει αρχίσει να «υπερθερμαίνεται», η σύγκρουση Κίνας-Ταϊβάν, με το Πεκίνο να εκτοξεύει σήμερα ευθείες απειλές για πάταξη της προσπάθειας συντριβής της οποιασδήποτε προσπάθειας να αποσχιστεί η νησιωτική χώρα από τον κινεζικό εθνικό κορμό!

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Άμυνας, ο κινεζικός Στρατός (Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας) τέθηκε σε υψηλό συναγερμό «για να συντρίψει οποιαδήποτε αυτονομιστική συνωμοσία για ανεξαρτησία της Ταϊβάν», ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Άμυνας.

«Ο PLA θα υπερασπιστεί αποφασιστικά την κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Κίνας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας Τζάνγκ Σιαογκάνγκ, απαντώντας σε ερώτηση μέσου ενημέρωσης για την αναβάθμιση από την Ταϊβάν των μαχητικών της αεροσκαφών και την προγραμματισμένη αγορά περισσότερων αεροσκαφών από τις ΗΠΑ.

Η Κίνα θεωρεί την νησιωτική χώρα μια από τις επαρχίες της και δηλώνει ότι τάσσεται υπέρ μιας «ειρηνικής» επανένωσης με τη νήσο, αλλά δεν αποκλείει την προσφυγή στη βία αν χρειαστεί.

Αύριο, Σάββατο, διεξάγονται προεδρικές εκλογές στην Ταϊβάν.

Η Ταιβάν αναφέρει αυξημένη κινεζική στρατιωτική δραστηριότητα, αφού 24 κινεζικά μαχητικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη εισήλθαν την Πέμπτη στη ζώνη αντιαεροπορικής άμυνας της νήσου, κάποια εκ των οποίων στη συνέχεια πέταξαν στον δυτικό Ειρηνικό.

Συγκεκριμένα 24 κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών J-10, J-11, J-16 και Su-30 καθώς και βομβαρδιστικών H-6 εντοπίστηκαν να περιπολούν πολύ κοντά στον εναέριο χώρο.

Ταυτοχρόνως και πέντε πολεμικά πλοία, αντιτορπιλικά και φρεγάτες βρίσκονται σε απόσταση λίγων μιλίων από τις ακτές του νησιού.

Τέσσερα κινεζικά πολεμικά σκάφη πραγματοποίησαν επίσης “κοινές περιπολίες μαχητικής ετοιμότητας”, ανέφερε το υπουργείο, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ταϊβάν έστειλε τα δικά της μαχητικά και ανέπτυξε πυραυλικά συστήματα σε πλοία καθώς και χερσαία για να επιτηρούν την κατάσταση, κατά τη συνήθη διατύπωσή της για το πώς αντιδρά σε τέτοιου είδους κινεζικές δραστηριότητες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.