ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Εκτροχιασμός τρένου στο Μιζούρι – Τουλάχιστον 3 νεκροί και 50 τραυματίες

Το ατύχημα συνέβη σε διάβαση, όταν η αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με φορτηγό

Εκτροχιασμός τρένου στο Μιζούρι – Τουλάχιστον 3 νεκροί και 50 τραυματίες

Τουλάχιστον 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 50 έχουν τραυματιστεί όταν επιβατικό τρένο της Amtrak εκτροχιάστηκε στο Μιζούρι των ΗΠΑ.

«Στο τρένο επέβαιναν περίπου 243 επιβάτες και 12 μέλη του πληρώματος», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας του Μιζούρι, Τζάστιν Ντάν, ο οποίος επιβεβαίωσε 3 θανάτους σημειώνοντας πως οι αρχές εξακολουθούν να προσπαθούν να εξακριβώσουν τον αριθμό των θυμάτων. «Το τρένο χτύπησε ένα ανατρεπόμενο φορτηγό», ανέφερε και πρόσθεσε πως ένα σχολείο έχει μετατραπεί σε κέντρο διαλογής για θύματα με ελαφρά τραύματα.

Στην ισόπεδη διάβαση δεν υπήρχε φανάρι, ούτε είχαν εγκατασταθεί αυτόματα μέσα ελέγχου της κυκλοφορίας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Η έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος βρίσκεται ακόμη «στο στάδιο της προανάκρισης», διευκρίνισε ο κ. Νταν, υποσχόμενος ότι θα δημοσιοποιηθούν περισσότερες πληροφορίες.

Το ατύχημα συνέβη κοντά στο Κάνσας Σίτι, στην πολιτεία του Μιζούρι, μετά το μεσημέρι της Δευτέρας (τοπική ώρα, βράδυ στην Ελλάδα).

Tο τρένο ταξίδευε από το Λος Αντζελες προς το Σικάγο.

Περίπου στις 12:41 (τοπική ώρα) το τρένο βρισκόταν στο Μαρσελίν του Μιζούρι και κινείτο με ταχύτητα περίπου 90 μιλιών την ώρα (160 χλμ). Το ατύχημα συνέβη λίγο αργότερα, όταν το τρένο συγκρούστηκε με φορτηγό σε διάβαση.

«Οκτώ βαγόνια και δύο ατμομηχανές στο Southwest Chief Train No. 4, που είχε ξεκινήσει από το Λος Άντζελες, εκτροχιάστηκαν γύρω στις 1:42 μ.μ. αφού χτύπησαν ένα ανατρεπόμενο φορτηγό σε μια διάβαση στο Mendon του Μιζούρι», ανέφερε η υπηρεσία σιδηροδρόμων σε δήλωση

Η Amtrak ανέφερε ότι στο τρένο βρίσκονταν 243 επιβάτες.

Ενα βίντεο επιβάτη από όσα ακολούθησαν μετά τη σφοδρή σύγκρουση.

Μαρτυρία επιβάτη στο Daily Beast αναφέρει ότι το τρένο εκτροχιάστηκε και τα βαγόνια γύρισαν στο πλάι. Το τρένο, είπε ακόμη, ήταν γεμάτο επιβάτες την ώρα της σύγκρουσης. Πρόσθεσε ότι δεν είδε νεκρούς από τη σύγκρουση, αλλά «χωρίς αμφιβολία υπάρχει κόσμος παγιδευμένος στα βαγόνια, που άρχισαν να κόβουν».

Φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν επιβάτες να βγάζουν από το βαγόνι μια γυναίκα. Ενας άξονας από φορτηγό φαίνεται να είναι κοντά στις ράγες.

Επί τόπου έσπευσαν σωστικά συνεργεία για τον απεγκλωβισμό επιβατών. Όσοι ήταν ελαφρότερα τραυματισμένοι μεταφέρονταν σε σχολείο στην περιοχή για τις πρώτες βοήθειες. Τουλάχιστον τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, αναφέρουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, χωρίς να είναι σαφής η βαρύτητα των τραυμάτων.

Δείτε εικόνες από tweet επιβάτη του τρένου:

kansas-train-2

kansas-train-3

kansas-train-4

kansas-train-11
kansas-train-20

Πρόκειται για το δεύτερο σοβαρό περιστατικό που αφορά τρένο της Amtrak μέσα σε δύο μέρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την Κυριακή, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν σοβαρά όταν τρένο της εταιρείας συγκρούστηκε με αυτοκίνητο στην Καλιφόρνια. Ενας από τους τραυματίες είναι παιδί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.