ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ελ Σαλβαδόρ: Άλλοι 2.000 ημίγυμνοι κρατούμενοι στην πιο σκληρή «μέγα»-φυλακή της Αμερικής (βίντεο)

Το σύνολο των έγκλειστων να αυξάνεται πλέον στις 4.000

Ελ Σαλβαδόρ: Άλλοι 2.000 ημίγυμνοι κρατούμενοι στην πιο σκληρή «μέγα»-φυλακή της Αμερικής (βίντεο)

Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, Ναγίμπ Μπουκέλε αποκάλυψε το δεύτερο “κύμα” μεταφοράς κρατουμένων στη μεγαλύτερη φυλακή της Αμερικής, δημοσιοποιώντας φωτογραφίες και βίντεο κι ενώ μαίνεται ο πόλεμος που έχει κηρύξει εδώ κι έναν χρόνο στις συμμορίες.

Περίπου 2000 κρατούμενοι, φερόμενα ως μέλη συμμοριών μεταφέρθηκαν στη νέα φυλακή «Κέντρο Περιορισμού Τρομοκρατών» (CECOT) στο Ελ Σαλβαδόρ με το σύνολο των έγκλειστων να αυξάνεται πλέον στις 4.000.

Τα βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν δείχνουν εικόνες από τη μεταφορά, όπου οι κρατούμενοι εμφανίζονται, ξυπόλητοι, αλυσοδεμένοι και με γυμνό στήθος, φορώντας μόνο λευκά σορτς.

Τα πρώτα 2.000 μέλη της συμμορίας είχαν μεταφερθεί στο CECOT στις 24 Φεβρουαρίου.

Η νέα φυλακή είναι εξοπλισμένη με υψηλή τεχνολογία για την επιτήρηση με στόχο να «φιλοξενήσει», ορισμένους από τους 65.000 φερόμενους ως μέλη συμμοριών που κρατούνται στο πλαίσιο ενός έκτακτου καθεστώτος που θέσπισε το Κογκρέσο, ως απάντηση στην κλιμάκωση της βίας που στοίχισε τη ζωή σε 87 ανθρώπους μεταξύ 25 και 27 Μαρτίου 2022.

https://twitter.com/nayibbukele/status/1629165213600849920?s=20

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.