ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Επίσημο: Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε τον τερματισμό της συμφωνίας για τα σιτηρά

«Οι συμφωνίες για τη Μαύρη Θάλασσα δεν ισχύουν πλέον», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ

Επίσημο: Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε τον τερματισμό της συμφωνίας για τα σιτηρά

Οι συμφωνίες για τη Μαύρη Θάλασσα τερματίστηκαν ουσιαστικά τη Δευτέρα – το μέρος της συμφωνίας που αφορά τη Ρωσία δεν εκπληρώθηκε, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα.

«Οι συμφωνίες για τη Μαύρη Θάλασσα δεν ισχύουν πλέον. Η προθεσμία, όπως είπε νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος, είναι η 17η Ιουλίου. Δυστυχώς, το μέρος της συμφωνίας για τη Μαύρη Θάλασσα που αφορά τη Ρωσία δεν έχει ακόμη εκπληρωθεί. Κατά συνέπεια, έχει τερματιστεί», δήλωσε.

«Μόλις εκπληρωθεί το ρωσικό μέρος [της συμφωνίας], η ρωσική πλευρά θα επιστρέψει αμέσως στην εφαρμογή αυτής της συμφωνίας», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Σημείωσε επίσης ότι η θέση της Ρωσίας για την αναστολή της συμμετοχής της στη συμφωνία για τα σιτηρά ανακοινώθηκε πριν από την πιο πρόσφατη τρομοκρατική ενέργεια στη γέφυρα της Κριμαίας και η επίθεση αυτή δεν επηρεάζει την απόφαση της Μόσχας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις 22 Ιουλίου 2022 υπογράφηκε στην Κωνσταντινούπολη ένα πακέτο εγγράφων για την προμήθεια τροφίμων και λιπασμάτων στη διεθνή αγορά. Οι συμφωνίες είχαν αρχικά συναφθεί για περίοδο 120 ημερών. Παρατάθηκαν για την ίδια περίοδο τον περασμένο Νοέμβριο. Στις 18 Μαρτίου 2023, η Ρωσία ανακοίνωσε την παράταση της συμφωνίας για 60 ημέρες. Η συμφωνία για τα σιτηρά παρατάθηκε για δύο ακόμη μήνες στις 18 Μαΐου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.