ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ερυθρά Θάλασσα: Η Hapag-Lloyd θα συνεχίσει να εκτρέπει τα πλοία της από τη Διώρυγα του Σουέζ

Λόγω των επιθέσεων των Χούθι

Ερυθρά Θάλασσα: Η Hapag-Lloyd θα συνεχίσει να εκτρέπει τα πλοία της από τη Διώρυγα του Σουέζ

Η γερμανική εταιρία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Hapag-Lloyd θα συνεχίσει να εκτρέπει τα πλοία της από τη Διώρυγα του Σουέζ και γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας για λόγους ασφαλείας υπό τον φόβο επιθέσεων των Χούθι, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της εταιρίας.

“Παρακολουθούμε την κατάσταση προσεκτικά μέρα τη μέρα, αλλά θα συνεχίσουμε να αναδρομολογούμε τα πλοία μας μέχρι τις 9 Ιανουαρίου”, δήλωσε εκπρόσωπος της πέμπτης μεγαλύτερης στον κόσμο εταιρίας μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων διά θαλάσσης απαντώντας σε ερώτηση.

Η εταιρία θα αποφασίσει εκείνη την ημέρα αν θα συνεχίσει ή όχι να αναδρομολογεί τα πλοία της, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, αναφερόμενος στα αποτελέσματα μιας συνάντησης της επιτροπής κρίσεών της. Όπως και οι ανταγωνιστές της, η Hapag-Lloyd προσπαθεί να αποφύγει την περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας αφότου οι μαχητές Χούθι της Υεμένης άρχισαν να θέτουν στο στόχαστρο εμπορικά πλοία, διαταράσσοντας το παγκόσμιο εμπόριο.

Ένα από τα πλοία της Hapag-Lloyd δέχθηκε επίθεση κοντά στην Υεμένη στις 15 Δεκεμβρίου.

Οι μεταφορές Ανατολής-Δύσης παίρνουν περισσότερο χρόνο και απαιτούν περισσότερα έξοδα καθώς θα πρέπει να κάνουν τον περίπλου της Αφρικής μέσω της εναλλακτικής διαδρομής και οι πάροχοι χρεώνουν επιπρόσθετα τέλη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ομότιμή της Hapag-Lloyd στον τομέα, η Maersk, θα αποφασίσει αργότερα σήμερα αν θα επαναλάβει τον διάπλου πλοίων από τη Διώρυγα του Σουέζ ή αν θα τα ανακατευθύνει, έπειτα από την επίθεση που σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο σε ένα από τα πλοία της στην περιοχή, μετά την οποία σταμάτησε τον διάπλου όλων των πλοίων της στην Ερυθρά Θάλασσα για 48 ώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.